Efter at have været lidt uheldig med indkøb af kød til engelske bøf,
hvor de ikke var møre nok, efter min smag. Skal det nu afprøves med
sous vide metoden, bøfferne vakuumpakkes med krydderier
(timian eller rosmarin, salt og peber) og lidt smør, er bøfferne 2 cm i
tykkelsen så skal de have 2 timer i vandbadet på 54 gr.
Vi går i køkkenet.
Ingredienser:(2 pers)
2 stk. engelsk bøf ca. 200 g i 2 cm tykkelse (af filet eller tyndsteg)
3 – 4 stk. løg, gerne blandet rødløg og zittauerløg
3 spsk. Smør/olie
½ – 1 tsk. Timian
Salt og peber
½ kop sort kaffe
1 dl. Vand
Engelsk sauce
HP sauce
Worchestershiresauce
400 g Små faste kartofler, kogte
evt. Asier eller syltet agurk
Bank kødet ganske let med hånden
Krydr med salt og peber
Lægges i en vakuums pose med lidt timian/rosmarin og en klat smør
Vaccumer posen og læg den i sous videren ved 54 gr. i 2 timer.
Tages ud af posen, men gem kødsaften til senere
På en varm tør pande brunes bøfferne
De skal kun lige tage farve, men også så de får en stegeskorpe.
Tages af panden og holdes varme.
Pil løgene og skær dem i tynde ringe
På den samme pande som bøfferne er brunede tilsættes lidt smør
Løgringene tilsættes til panden og steger klare
Drys med lidt timian og peber
Tilsæt ½ kop sort kaffe, det giver en gylden farve til løgene
Steges nu til kaffen er kogt væk
Smag til med salt
Tag nu næsten alle løgene af panden, lad 1/3 del blive tilbage
Vand og kødsaft fra posen med bøfferne tilsættes panden
Kog pande af under omrøring
Smag til med Engelsksauce, Worchestershiresauce, hp sauce,
salt og peber. Løgene lægges oven på bøffen
Skysaucen hældes over bøffen med løg
Serveres med hvide kartofler og mormorsalat.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Engelsk bøf med bløde løg, hvide kartofler og salat,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John
PS. En perfekt mør og velsmagende engelsk bøf, efter en tur i vandbadet.
Skriv et svar