Cæsarsalat er en salat som tilskrives den italiensk-amerikanske kok og
restauratør Cæsar Cardini. En „rigtig“ cæsarsalat skal være “tør” ved serveringen.
Marinaden kan tilsættes et par dråber tabasco eller engelsk sauce,
og ansjoserne kan udelades.
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (4 pers.)
1 stk. kylling ca. 1200g
1 spsk. Olie
Salt og peber
2 stk. Romaine Salat
2 skiver groft brød
1 tsk. smør Parmesan, groft revet
Dressing:
1 dl. Mayonnaise, gerne hjemmelavet
2 stk. Ansjosfileter, hakket fint
1 tsk. Worcestershire sauce
3 spsk. Revet parmesan
1 fed hvidløg, knust
1 spsk. Citronsaft
Flagesalt og groftkværnet peber
Gennemgå kyllingen for urenheder og skyld den under koldt vand
Dup kyllingen tør og drys med salt og peber
Læg den i et ildfast fad med lidt olie
Brun kyllingen af i en varm ovn ca. 240 gr.
Til en pæn gylden farve ca. 15 min,
Tag den ud og dæmp varmen til i ovnen til ca. 180 gr.
Sæt kyllingen i ovnen igen i ca. 40 – 45 min.
Tag kyllingen ud og lad den hvile i ca. 20 min, før udskæring.
Skær kyllingekødet ud i pæne skiver/stykker
Hjemmerørt mayonaise:
2 stk. æggeblommer
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. vinaigre
Lidt salt og peber
1½ – 2 dl. Neutral olie (solsikke olie)
Kom æggeblommer, dijonsennep, vinaigre, salt og peber i en lille skål
Pisk det godt sammen evt. med el-piskeren
Tilsæt olie lidt ad gangen, meget lidt til at begynde med
Pisk og tilsæt olie til ønsket konsistens
Tilsæt nu resten af ingredienserne, på nær citronsaft
Smag til med citronsaft, salt og peber
Smør brødskiverne med smør på begge sider
Steg dem på en varm pande, på begge sider, til det er sprødt
Skær det stegte brød i tern
Skyl og pluk salaten, fordel salaten på tallerkner eller et fad
Anret med kyllingekødet i skiver, dressing, parmesan og croutoner.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Cæsarsalat med kylling og parmesan,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar