Vi pifter kartoffelsuppen op med den arabiske krydderi blanding: dukkah.
Dukkah er et egyptisk krydderi, bestående af en blanding af urter, nødder
og krydderier.
Det bruges typisk som en dip med brød eller friske grøntsager.
Ordet dukkah er afledt fra arabisk, blandingen kan variere fra
sælger til sælger, selvom der er fælles ingredienser i blandingen,
såsom sesam, koriander og spidskommen, salt og peber.
Dukkah bliver nu populær i nogle lande uden for Egypten, i USA har
den fået eksponering gennem store tv-shows. I Australien fabriker flere
virksomheder det i forskellige varianter.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(4 pers)
Suppe:
500 g kartofler
3 stk. porre
2 spsk. Olivenolie
1 fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt fennikelfrø
1 liter bouillon, evt. hønsebouillon
2½ dl. Kokosmælk
Salt og peber
Lidt friske koriander
4 skiver hvedebrød, daggammelt
3 – 4 spsk. Olivenolie
Dukkah:
20 g mandler
20 g hasselnødder
1 spsk. Sesamfrø
1 spsk. Korianderfrø, hele
2 tsk. fennikelfrø
2 tsk. spidskommen
½ tsk. peber, sort
½ tsk. flagesalt
Start med at riste nødder og mandler
På en tør varm pande, til de får farve
Tag nødderne af panden og hak dem groft
Rist resten af krydderier og peberkorn
Til de begynder at dufte
Tag krydderierne af panden
Stød dem i en morter, eller i en krydderikværn
Bland krydderierne med de hakkede nødder
Lad blandingen afkøle
Er nu klar til brug
Suppe:
Skræl kartoflerne og rens porrerne, skær dem i skiver
Varm olie i en gryde og svits kartofler, porre og presset hvidløg
samt krydderierne, uden det tager farve
tilsæt bouillon, læg låg på gryden
Lad suppen simre i ca. 20 min.
Tilsæt kokosmælk til suppen,
Blend suppen på blenderen eller med en stavblender
Skal have en cremet konsistens
Hæld den blende suppe tilbage i gryden
Varm suppen op og smag til med salt og peber
Skær brødet i stænger og vend den i olivenolie
Læg brødstængerne på en bageplade med bagepapir
Rist dem i ovnen på 200 gr. i ca. 10 min. til de er gyldne
Suppen serveres med grovhakkede friske koriander,
dukkah og brødsticks.
Klar til servering.
Dagens tallerken, Cremet kartoffel- porre suppe med dukkah og
brødsticks, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar