Coleslaw er en salat der primært består af hakket, rå hvidkål, ofte tilsat revet gulerod
Der findes mange variationer af opskriften også med andre råvare som rødkål, ananas
Eller æbler. De hakkede grøntsager blandes normalt med en dressing bestående af
Vegetabilsk olie og vineddike.
Køkkenet kalder
Ingredienser:
¼ stk. hvidkåls hoved eller spidskål
¼ stk. bladselleri (kan udelades)
2 stk. gulerødder
evt. 1 stk. æble
4 spsk. Skyr 2%
4 spsk. hjemmelavet mayonaise
2 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. Sød Chilisauce
1 spsk. Dijonsennep
1½ tsk. spidskommen
1 stk. citron ca. 1 tsk. citronsaft efter smag
1 spsk. Sesamolie
Start med at snitte grøntsagerne til coleslaw
Riv kål, gulerødder og selleri i tynde stave
Kom 2½ dl. Mayonnaise (gerne hjemmelavet) i en skål
Bland den med Skyr 2%
Tilsæt en smule citronsaft, lidt sesamolie og lidt sød chili
Smag til med dijonsennep, salt og peber
Bland den snittede kål, gulerødder og selleri i dressingen
sæt salaten på køl, og lad den trække i mindst en time
Klar til brug
Hjemmelavet mayonnaise:
2 stk. æggeblommer (husk at tage æggene ud af køleskabet i god tid, så de får samme
Temperatur som olien, så mindskes risikoen for at mayonnaisen skiller).
½ stk. citron, saften
½ tsk. salt
1 tsk. sennep
2 dl. Smagsneutral olie f. eks. Solsikke kerne olie
Grib el-piskeren og pisk æggeblommer, lidt citronsaft, lidt salt og lidt sennep i en skål
Pisk til de bliver seje og lyse
Tilsæt olie i en meget tynd stråle, lidt ad gangen til at begynde med,
samtidigt med at der piskes
Bliv med at piske til al olien er brugt, bliver mayoen for tyk, kan den fortyndes med
Meget lidt vand, smag til med salt, hvid peber, citron og sennep.
Klar til brug
Dagens mayonaise, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar