Hos fiskehandleren er rødtunger på sit højeste, og med et tilbud på
5 stk. fileter for en hund, er jo svært at stå for, det er en fantastisk
lækker spisefisk med magert kød, men den er væsentlig dyrere end
rødspætten.
Rødtunge er en fladfisk i familie med flynder, udbredt i hele Atlanten
fra Spanien til det nordlige Norge.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(4 pers)
600 g rødtungefilét
2 dl. Hvidvin
50 g smør
1 stk. citron, usprøjtet
250 g svampe
1 stk. skalotteløg
1 dl. Fløde
1 bundt dild, hakket
Salt og peber
Evt. maizena
Smør/olie til stegning
125 g boghvedepasta
Start med at røre 50 g smør sammen med skallen fra ½ usprøjtet citron.
Halverer fileterne på langs efter den naturlige fordybning, og lav små
”rosetter”
Placer rosetterne i et ovnfast fad, dryp med lidt citronsaft
Læg en klat citronsmør på hver og krydr med salt og peber
Tilsæt hvidvin og lidt vand, så bunden er dækket
Dæk fadet med stanniol og damp fileterne
I en 200 gr. varm ovn i ca. 12 – 15 min.
Hak skalotteløget og skær svampene i mindre stykker
Rist dem på en pande i halvt smør og halvt olie
Krydr med salt og peber
Dildsauce:
Hæld væden fra fisken over i en gryde
Tilsæt fløde og en smørklat
Lad saucen koge ind til den får en passende konsistens
Kan også jævnes med maizena
Smag saucen til med hakket dild, salt og peber
Kog pastaen efter anvisning på pakken.
Anretning læg lidt løg/svampestuvning på midten af tallerkenen
Læg pastaen ovenpå svampestuvningen
Placer fisken rundt på pastaen
Kom lidt sauce rundt på tallerkenen
Drys med lidt tørret dild eller pynt med frisk dild
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Citronmarineret rødtungefilét på svampebund og
dildsauce, velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Kim
Hej. Ellers lækker opskrift men kan simpelthen ikke finde ud af hvor den røde pepperfrugt kommer ind i billedet? Mvh kim