Et brød fra de rigtige gode gamle dage, da Frederik d.2 var
fanget på Sønderborg slot i 1550.
Måltidet var andet end vand og brød, han levede fyrsteligt med
egen kokke og tjenestefolk, selvom kan blev holdt fanget
så var der ikke noget i vejen med menuen.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (2 stk. brød)
12,5g gær
15g fint salt
575g hvedemel
6,75 dl. Vand
Start med at røre gær, vand og salt sammen
Melet slås i – ikke røres
Dejen pakkes i film og stilles på køl til næste dag
Næste dag tages dejen til brødet over på køkkenbordet og
formes til et brød
Brødet flyttes over på en bageplade med bagepapir, gør det
forsigtigt det er meget levende
Brødet hæver nu imens ovnen forvarmes til 230 gr. alm. ovn
Brødet bages i ovnen i 20 min. ved 230 gr.
Temperaturen på ovnen sænkes til 200 gr.
Brødet bages yderligere i 25 – 30 min. ved 200 gr.
Tages ud og køles af før udskæring.
Dagens brød, Christiansminde brød, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Henriette Wulser
Hej John.
Tak for lækkert brød. Når du bager det, er det så på varmluft, eller almindelig ovn.
Godt nytår.
Mvh
Henriette
John Frøslev
Hej Henriette,
Du har helt ret i, at christiansminde brød er et lækkert brød og det er bagt i alm. ovn, men kunne godt tåle
5 min. mere på 200gr.
Tusinde tak for din kommentar og Godt Nytår
Mange hilsner
John