• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Choux au craquelinge – Fastelavnsboller

23. februar 2025 by John Frøslev Skriv kommentar

Ingredienser: (6 stk.)

Vandbakkelse:
1 dl. Vand
50g smør
50g hvedemel
75g æg, sammenpisket
et nip salt

Vaniljecreme:
2 dl. Minimælk
1 stk. æg
1 spsk. Sukker
1½ spsk. Maizena
1 spsk. Vaniljepasta evt. vaniljesukker

Kiks:
50g hvedemel
50g sukker
50g koldt smør, (ikke smørbart)
½ tsk. Rød pastafarve

Chokolade ganache:
50g piskefløde
75g mælkechokolade eller mørk
1 knsp. Salt

Figenskum:
2 dl. Piskefløde
100g figen marmelade eller hindbærmarmelade

Vandbakkelse:
Start med at tænde ovnen på 200gr. alm. Ovn

kom smør og vand i en gryde, bring det i kog. Tilsæt hvedemel
rør i dejen cirka 3 min. Ved høj varme til dejen slipper gryden

(pas på det ikke brænder på) når du mener at det har fået varme
nok, så giv det lige et par minutter mere, det er vigtigt at melet
bliver varmet meget igennem, det er det som danner glutten og
får bollerne til at hæver, tag gryden af varmen, lad det køle af et
par minutter. I mens dejen piskes tilføjes ægget lid ad gangen. Pisk godt
i dejen så den er sammenhængende før du tilføjer mere æg. Dejen skal
ende med at være blank og blød.

kom dejen i en sprøjtepose uden tylle og sprøjt 6 – 8 boller ud på en
bageplade beklædt med bagepapir

Kiks:
kom mel, sukker, smør og farve i en skål, ælt det sammen med
fingrene til du har en ensartet og sammenhængende dej.

rul dejen ud til 4 mm tyk imellem to stykker bagepapir, og læg
dej pladen i køleskabet til den er helt kold og fast.

Tag kiksedejen ud af køleskabet og udstik 6 runde kiks på ca. 6cm

i diameter. Placer en kiks oven på hver bolle.

Bag dine bandbakkelser i midten af ovnen ved 200gr. alm. Ovn i
30 min. Du må endelig ikke åbne ovnen undervejs, så falder
vandbakkelserne sammen.

Vaniljecreme:
kom mælk, æg, sukker, vanilje og maizena i en gryde og pisk det
godt sammen, varm det hele op imens du pisker i cremen, ved
middelhøj varme, til det begynder at koge og tykne. Bliv ved med
at piske så du får en glat vaniljecreme.
kom vaniljecremen i en flad beholder og læg film direkte ned på
overfladen af cremen inden den stilles på køl til den er helt
gennemkold

Chokolade ganache:
Varm fløden op i en lille kasserolle til lige under kogepunktet

hak chokoladen fint og kom i en skål, hæld fløden over chokoladen.

Rør i midten med en lille dejskraber til ganachen har samlet sig, er
blank og glat. Kom husholdningsfilm direkte på overfladen og

stil den på køl. Den skal nu blive helt gennemkold før du kan
bruge. Laver du den dagen før den skal bruges kan du sagtens
lade ganachen være i en skål, så bliver den hurtigere kold.
når ganachen skal bruges piskes den let op og kommes på
en sprøjtepose med den ønskede tylle.

Samling af Choux au craquelinge:
pisk den gennemkolde kagecreme til den er glat og cremet
pisk fløden stiv, den skal være ret sprøjtefast, men uden at
være overpisket.
vend flødeskum, vaniljecreme og figenmarmelade sammen.
kom den færdige figenskum i en sprøjtepose.
lav et lille hul i toppen af dine afkølede boller, og fordel
figenskummet i bollerne.
pisk den gennemkolde ganache let op og kom den i en
sprøjtepose med den ønskede tylle og luk hullet i toppe
af bollen med det, som pynt.
det er tid til servering.

Dagens fastelavnsbolle, Choux au Craquelinge – vandbakkelse med cremefyld
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk

Previous Post: « Katrine-flæsk med rødbede/rødkål og rugbrød
Next Post: Gæstemiddag “Østens øje” »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme