• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Chicken parmigiana

14. maj 2025 by John Frøslev Skriv kommentar

Chicken Parmigiana


Kyllingeparmesan eller kylling parmigiana er en ret, der består af paneret
kyllingebrydt dækket af tomatsauce og mozzarella, parmesan eller provolone,
skinke eller bacon tilsættes nogle gange.
Retten opstod i den italienske diaspora i USA i begyndelsen af det 20. århundrede
køkkenet kalder.

Ingredienser: (4 pers.)
4 stk. kyllingebryst
4 spsk. Mel
2 stk. æg
5 spsk. Parmesan revet
4 dl. Rasp
Olivenolie
Mozzarella revet
Parmesan revet

Tomatsauce:
4 fed hvidløg
3 stk. skalotteløg
Olivenolie rigeligt
5 stk. tomater modne
1 spsk. Sherryvineddike
2 ds. Flåede tomater
1 håndfuld Oregano frisk eller tørrede
1 håndfuld Basilikum frisk eller tørrede
salt og peber
sukker

Tilbehør:
salat en god blandet salat, gerne med rucola

Start med tomatsaucen, hak skalotteløg og hvidløg og sauter dem
i olivenolie i en gryde til de falder sammen og får lidt farve.
de friske tomater hakkes og tilsættes til gryden. Lad det stege indtil
væsken fra tomaterne næsten er kog væk.

tilsæt de flåede tomater og mos dem lidt ud i saucen, lad dem koge
roligt i ca. 20 min. Blend saucen jævn med en stavblender, smag til
med salt, peber og sukker. Kog den evt. lidt ind, hvis den virker for tynd.

Kylling:
bank kyllingebrysterne ud mellem to stykker plast evt. en frysepose

der er skåret op. De skal ikke smadres fuldstændig, krydr dem med
salt og peber og vend dem i lidt mel krydret med salt og peber, derefter

får de en tur i sammenpisket æg endelig paneres de med panko rasp

blandet med revet parmesan.

Steg dem i rigelig olivenolie til de er gyldne og sprøde. Læg dem i et

ildfast fad, hvor der er plads til de stegte kyllingebryster bredes først
et tyndt lag tomatsauce ud, så lægges brysterne ved siden af hinanden,
kom en stor skefuld tomatsauce ud over hvert bryst og drys med revet,
fast mozzarella øverst. Drys med den ekstra revet parmesan og sæt
fadet i ovnen ved 200gr. til osten bobler og begynder af blive
gylden (ca. 15 min.)

Serveres rygende varmt med en god blandet salat og pasta.

det er tid til servering.

Dagenes tallerken, Chicken Parmigiana med pasta og salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Hvidkålsgryde med paprika og ost
Next Post: Kylling i det grønne med cremet sauce og pasta »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme