Chicken Katsu er en lækker og populær ret fra det japanske køkken
som er kendt for sin sprøde panering og saftige kyllingekød. Hvis du
endnu ikke har prøvet denne lækre japanske ret, er det bestemt værd
at give den et forsøg.
køkkenet kalder.
Ingredienser: (4 pers.)
4 dl. ris
5 dl. vand
salt
Tonkatsu sauce:
3 spsk. ketchup
2½ spsk. Worcestersauce
½ spsk. Risvin
2 spsk. Soyasauce
1 spsk. Ingefær, revet
1 fed hvidløg, presset
2 stk. Kyllingbryst, ca. 450g
olie til stegning
120g hvedemel
1 stk. æg
40g pankorasp
1 tsk. salt
1 knivspids peber
Kogning af ris: skyl risene i koldt vand, bring ris og vand i kog
i en gryde på højeste varme. Sæt låg på gryden, indtil det bobler
i ca. 2 min., rør i gryden, så risene ikke sidder fast i bunden.
Skru ned på lavt varme og sæt låget på. Lad det koge videre i
15 min. løft ikke låget imens. Sluk for varmen og rør i risene,
inden risene dampes færdig med låg på i 5 min. mere.
Rør ingredienserne til Tonkatsusaucen sammen.
Skær/flæk kyllingebrysterne på langs ad den flade side,
således at, et stykke bliver til to flade stykker.
tilsæt hvedemel, salt og peber til en tallerken, krydr med salt og peber
kom pankorasp i en anden tallerken, tag en dyb tallerken og slå ægget ud i
den og let pisk det sammen
Hæld en tilpas mængde olie op i en stor stegepande og varm
det op på mellemste varme til ca. 160 gr.
vend kyllingestykkerne i hvedemelsblandingen, og derefter i
ægget og til sidst i pankoraspen.
steg stykkerne gyldne på stegepanden i olien.
skær de færdigstegte kyllingestykker i strimler og læg dem
på risene. Hæld lidt tonkatsusauce over og server straks.
det er tid til servering
Dagens tallerken, Chicken Katsu sauce med jasminris og grøn salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar