
Cheesecake og Is er jo helt vildt dejligt og når så det bliver
sat sammen, så bliver det endnu vildere. Derfor står
den på dessert i dag.
( 10 – 12 pers.)

Ingredienser:
3 stk. æg, nu er der jo en livlig debat omkring æg og salmonella,
og det er helt op til en selv om man vil bruge pasteuriserede
eller ikke. Skal vi have gæster til spisning eller fest bruger jeg
pasteuriserede, så går jeg også med livrem og seler.
Æg er jo blevet frikendt for salmonella på nuværende tidspunkt.
Husk nu 3 æggeblommer og 3 æggehvider.
3 dl. Piskefløde
200 g friskost, eventuelt Philadelphia
170 g Sukker
1 tsk. Vaniljesukker
6 stk. Digestivekiks
2 dl. Jordbærsyltetøj
Vi skal bruge 3 skåle, æggehviderne piskes til en fast skum i den
ene skål. Piskefløden piskes til skum i den anden skål.
Æggeblommer, sukker, vaniljesukker og ost piskes til en god
æggesnaps i den tredje skål.

Flødeskummet vendes i æg/ostemassen og vend til sidst
æggehviderne i. Nu kørte jeg så denne ost/ismasse et
kort øjeblik på ismaskinen, men har man ikke en ismaskine,
stilles ost/ismassen i fryseren, hvor der så røres i isen
et par gange hver 20 minut. Isen skal ikke fryses til en
hård masse, men ha’ en cremet konsistens.

Kiksene knuste jeg lidt i mini hakkeren. Blend jordbær
syltetøjet med en stavblender så det bliver glat.
Kom ismassen lagvis i en skål/fad, sammen med
kiksesmulder og jordbærsyltetøj.

Afslut med et lag iscreme og stil fadet/skålen i fryseren i ca. 7 timer.

Jordbær/melon i amarettolage

Ingredienser:
85 g. Sukker
1½ dl. Vand
4 cl. Amaretto, mandellikør
1 Lime, usprøjtet, revet skal og saft
5 – 600 g. Jordbær, eller anden af årstidens frugt
600 g Vandmelon
Bring vand og sukker i kog. Tag gryden fra varmen.
Tilsæt lime skal og saft af en hel lime, lad det køle
lidt ned og tilsæt amaretto.

Nip jordbærrene, og skær dem i halve. Fjern kernerne
fra melonen og skær den i tern, fjern så mange kerner som
muligt. Læg jordbær og melon i lagen, bland det godt, og lad
det stå køligt i ca. 1 time før servering.
Anret isen i portionsskåle, server med frugtsalaten,
pynt gerne med et lille grønt blad.

Nu skal I glæde Jer, til at smage denne dessert, den er forrygende, velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar