I dag bager vi burgerboller, det er altid rart at ha’ i fryseren,
hvis man skulle få lyst til en burger. Denne burgerbolle er en
usandsynlig lækker bolle, blød og luftig i krummen, med en
skorpe der lige knaser lidt – når man bider i den.
Jeg har jo brugt et bageenzym som gør hævningen
ensartet og giver en blød, luftig krumme. Er det så et E nummer?
Det vil nogen måske kalde det, men det er et proteinstof som
vores krop selv danner til opbygning af celler.
Så det vi tilsætter til brødet er et protein som vi i forvejen har
i kroppen, så det vil jeg ikke betragte som et E- nummer,
men det kan udelades.
Ingredienser: til 6 stk. boller
2 dl. Mælk
18 g Gær
2 spsk. Rapsolie
½ tsk. Sukker
¾ tsk. Salt
1 Æg
70 g Durumhvedemel
270 g Hvedemel
1 spsk. Nigellafrø eller Sesamfrø på toppen
Ønsker man en mere rustik bolle, kan noget af hvedemelet
udskiftes med rugmel eller andet kernefyldt meltype.
Varm nu mælken til ca.37 gr. Smuldre gæren ud i et tørt dejfad.
Rør gæren ud i lidt af mælken. Tilsæt resten af mælken, olie,
sukker, salt, æg og mel.
Bruger du enzymer skal det tilsættes til melet og der skal bruges
mellem 15 og 20g pr. kg. mel, vægt i dette tilfælde er det ca. 6,8 gram
som svarer til ca. 3 tsk.
Ælt dejen, gerne i røremaskine, ca. 8 -10 min. eller ca. 15 min.
i hånden. Lad nu dejen hæve i en mel drysset skål,
tildækket i 45 min.
Tag dejen ud på et mel drysset bord, og del det i 6 stykker
hver bolle vejer mellem 100 og 105 gr.
Så skulle det passe med seks boller.
Tril dejstykkerne til runde boller og tryk dem lidt flade.
Nu bruger jeg sådanne nogle fancy silikoneforme på 12 cm.
I diameter, jeg syntes at det ser godt ud, at bollerne
er ens i størrelsen, men det er slet ikke nødvendig,
bare læg bollerne på et stykke bagepapir og tryk dem lidt flade.
Læg nu et stykke bagepapir over bollerne og læg en
bageplade oven på bollerne,(uanset om du bruger forme
eller ligger dem på et stykke bagepapir) med en vægt af ca. 1 kg.
Dette gøres for at få bollerne lidt mere flade mens de hæver,
lad dem hæve ca. 30 min.
Tænd nu ovnen 230 gr.
Nu har bollerne hævet, under pladen i 30 min. Jeg pensler
dem med mælk og drysser nigellafrø på toppen. Så skal
de i ovnen på midterste rille i ca. 10 min. De skal lige ha’
fået lidt farve, de kan altid få mere når de bliver opvarmet.
Lad bollerne køle af på bageristen og så er de klar til fryseren.
Det er altid rart, at man kan tilberede et hurtigt måltid,
en dag hvor det skal gå lidt stærkt og tiden er knap, så kan
der hurtigt fremstilles et hurtigt lækkert måltid.
Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Rob Wiegmans
Ser lækkert ud – dem må vi prøve at lave. Lige en kommentar til blog-arkivet. Her vises også noget af den første linie tekst – er det meningen? Når nu der kommer flere opskrifter, tror jeg det er mere overskueligt hvis det kun er overskriften der vises i oversigten.
admin
helt sikkert, det må rettes en af dagene