For et par dage siden var vi ude og handle, jeg kom forbi en kødmontre
med et bjerg af lammebove – nåår ja, det er måske lidt overdrevet, men
en lille stor bunke af udbenet lammebove, sådan en måtte vi ha’.
Når man taler om lammebov taler man jo om en billig udskæring af dyret.
Det tror jeg man har glemt i dette tilfælde ca. 100 kr. pr kg, men så var den
også udbenet, – så er det vel ok.
Jeg skal lige hilse og sige at det var noget fænomenalt godt kød, meget
mørt og lækkert. Så derfor laver vi i dag Lammebov i dildsauce.
Ingredienser:(2 – 3 pers.)
500 g. Lammebov, pudset godt af for fedt, men der må godt være lidt
imellem kødfibrene. Lam skal smage af lam og man skal ikke få tanken
om at slagteren har glemt at tage overfrakken af dyret.
1stk. Porre
1 stk. Gulerod
5 stk. Hvide Peberkorn
5 stk. Stilke hakket dild
2 tsk. Salt pr. liter vand
Dildsauce:
½ dl. Vand
1 – 1½ spsk. Eddike
2 tsk. Sukker
5 stk. Stilke hakket dild
1 spsk. Smør
1½ spsk. Hvedemel
Ca. 3 – 4 dl. Bouillon fra kogelagen
1 dl. Piskefløde
Friskkværnet, hvid peber
Salt
1 dl. Dild, fint hakket
Efter kødet er pudset godt af for fedt, skæres det i ca. 2 cm store tern og
lægges i en gryde. Jeg doblede opskriften op og brugte 1 kg. kød, så er der
til et par middage til fryseren.
Varm ca. 1 liter vand til kogepunkter og hæld det over kødet, er 1 liter
ikke nok varmes lidt mere og hældet over, kødet skal være dækket af vand.
Lad det koge op, skum urenhederne af og tilsæt grøntsagerne som er
skrællet, renset og skåret i mindre stykker. Tilsæt peber, dild og salt.
Læg låg på gryden og lad kødet simre i ca. 1 time ved svag varme,
til det er mørt.
Nu skal vi i gang med dildsaucen, kog vand, eddike, sukker og
dildkviste sammen i nogle minutter til en sursød lage.
Tag den fra varmen og lad den stå.
Smelt smørret i en anden gryde og rør melet i.
Tilsæt bouillon lidt af gangen under stadig piskning.
(det er det samme som en opbagt sovs)
Hæld fløde i og pisk det sammen, lad det koge 5 – 6 min.
Si den sursøde lage i saucen og smag til med bouillon, salt og peber.
Tilsæt dild lige før serveringen, så beholder dilden sin grønne farve.
Tag nu kødet op med en hulske, og kom det i saucen.
Sørg for at det er varmet godt igennem.
Serveres med kogte rodfrugter, kun fantasien sætter grænser.
Et herligt måltid som minder om forår og det smager så englene synger.
Dagens tallerken Lammebov i Dildsauce, velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar