• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Cheesecake med sprød bund, creme og friske vindruer

19. oktober 2022 by John Frøslev Skriv kommentar

Du går ikke galt i byen med denne Cheesecake med vindruer
i en fløjlsblød creme
køkkenet kalder

Ingredienser: (10 – 12 pers.)
250g Digestivekiks
125g smør
1 tsk. kanel, stødt

Flødeostecreme:
4 bl. husblas
400g flødeost Philadelphia, naturel
100g Flormelis
1 stk. Lime, øko
2½ dl. Piskefløde

Pynt:
400g friske vindruer
1 gl. ribsgele

Bund:
Start med at, tænde ovnen på 175gr, læg kiksene i en plastpose, og
knus dem. Smelt smørret ved svag varme, og rør det sammen med de
knuste kiks og kanel.

Tryk kiksemassen ud i bunden af springformen (ca. 22 cm i diameter)

overfladen og især kanten skal være lige. Bag kikesbunden i ovnen
i 10 min. lad den køle helt af i formen.

Flødeostecreme:
tag en stor skål med koldt vand i og læg husblassen i blød, mindst
10 min. Pisk flødeost, flormelis og 2 tsk. fintrevet limeskal sammen
i en stor skål.

pisk fløden til blødt flødeskum i en anden skål

Læg den udblødte husblas i en lille gryde med det vand, som hænger
ved. Smelt husblassen over vandbad eller ved svag varme direkte på

komfuret, uden at det bobler eller koger. Rør 4 – 5 spsk. flødeskum
sammen med den smeltede husblas, brug f.eks. en dejskraber.
Vend resten af flødeskummet sammen med flødeostecremen.

Vend til sidst husblas-fløde-blandingen hurtigt sammen med
flødeostecremen.

Fordel cremen oven på kiksebunden i springformen, og vip spring
formen lidt i forskellige retninger, så overfladen bliver glat.

Stil cheesecaken i køleskabet i mindst 2 timer, så flødeostecremen stivner.

Pynt:
Find de friske vindruer frem i god tid, så de er lige til at snuppe
når du er klar til pyntning. Smelt ribsgeleen i en gryde ved svag varme
Den skal bare være smeltet, ikke brandvarm
Hæld den smeltede ribsgeleen ud på den stivnede Cheesecake, og drej
straks springformen rundt med hænderne, så geleen fordeles jævnt.

Halver vindruerne og sæt dem sammen i den varme gele, inden den når
at stivne helt, sæt igen kagen på køl,
så er det tid til servering.

Dagens dessert, Cheesecake med sprød bund, creme og friske vindruer
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Dessert

Previous Post: « Vietnamesisk kålsalat med kylling
Next Post: Frokost tærte med makrel i tomat og en grøn salat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme