Det kinesiske køkken er et besøg værd, kan give inspiration
til et utal af spændende retter. Kinesisk madlavning er et af de
ældste madlavningstraditioner i verden og en af de mest varierede.
Fast mad bliver spist med spisepinde og suppe med en bred,
flad-bundet ske, normalt af keramik. Det er barbarisk at have
knive ved bordet, derfor bliver det meste kinesermad serveret
i små stykker klar til at tage med spisepinde.
Det er en meget velsmagende ret, den er simpel og nem at lave.
Vi sætter øjnene på skrå og går i køkkenet.
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk. nakkekoteletter eller en nakkefilet på ca. 800 g til 4 pers.
2 stk. forårsløg
Marinade.:
1 fed hvidløg
3 spsk. Farin, brun
1 tsk. Sesam olie
1 spsk. Hoisin sauce
½ spsk. Risvin, eller risvin eddike
1½ spsk. Soya sauce, mørk
½ spsk. Soya sauce, lys
½ spsk. Honning
Peber
Galsering:
2 spsk. Honning
2 spsk. Vand, varmt
Start dagen før med at blande marinaden
Læg kødet i en plastpose og hæld marinaden i posen
Luk for posen og læg den i køleskabet
Skal nu marinerer i 24 timer vendes jævnligt
Hæld marinaden i en skål og læg kødet på en rist
Sættes i en forvarmet ovn 160 gr varmluft eller 180 gr. Alm. Ovn
Læg et stykke bagepapir under risten
Steger nu i 15 – 20 min på hver side
Bland imens glaseringen
Kog risene efter anvisning på posen
Når kødet har fået 15 – 20 min. På begge sider
Smøres glaseringen på. Og sættes under grill
Grill i 2 – 3 min på hver side hold godt øje med det
Det vil meget hurtigt blive sort, smør jævnligt glasering på kødet
Vend kødet mange gange undervejs
Når glaseringen begynder at små boble og har fået en
blank overflade er kødet færdigt. Kødet lægges på skærebrættet
og køler lidt ned
Skær kødet i fine skiver, anret med ris drysset med
fintskåret forårsløg, brød
Hæld lidt marinade over kødet
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Char Siu Kinesisk marineret nakkesteg med ris
og forårsløg, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar