Skal vi have lidt til den søde tand, så er her et bud “Brunsviger”
Brunsviger er en gærdej som smøres med en remonce lavet af brun
farin, smør og i dette tilfælde kagecreme, lidt maizena.
Ordet brunsviger stammer fra den tyske by Braunschweig, men
sammenhængen er usikker. Er specielt kendt på Fyn, hvor den
sammen med rundstykker hører søndags morgenerne til
Som den del af morgenbrødet nydes brunsviger ofte med remonce
siden nedad og lagt sammen med et smurt rundstykke.
Vi kan godt nyde denne snaskede kage til en god kop kaffe.
Vi går i bageriet.
Ingredienser.:(1 kage)
1 dl. Vand, lunken
½ dl. Mælk
½ pk. Gær (25g)
2 – 3 spsk. sukker
1 stk. æg
25 g smør, blødt
Et nip salt
300 g. Mel, dejen skal være meget klistret.
Så prøv dig lidt frem med melmængden
1 br. Kagecreme
20 g maizena
150 g smør
300 g Brun farin
Varm lidt vand og tilsæt mælk
Rør gæren ud i vand/mælke blandingen
Bland de øvrige ingredienser i
Husk dejen skal være meget klistret
Tage en lille bradepande ca. 24 x 24 cm med bagepapir
Bred dejen godt ud i formen (dyp fingrene i lidt olie, så er det nemmere)
Tildæk formen og sæt den til hævning et lunt sted, ca. ½ time
Fyld.:
Smelt smør og farin i en lille gryde ved jævn varme
Rør maizena ud i lidt smeltet smør
Tilsæt det til sukkerblandingen
Tilsæt kagecremen som er lavet efter opskriften på posen kog det godt igennem
Lav nogle fordybninger i gærdejen med olieret finger
Fordel sukkermassen ud over dejen
Bag på midterste rille i ovnen 20 – 25 min ved 180 – 190 gr.
Tages ud af ovnen og stilles til afkøling med bradepanden
Tages ud af bradepanden og køler yderlige ned på risten
Har du lidt kage til overs, (kan også fryses) kan det med fordel varmes i
ovnen ved 200 gr. Et kort øjeblik. Smager bedst lun.
Så er det tid til servering.
Dagens kage, Brunsviger med snask, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar