En gammel dansk ret som deler vandene i to, er brunkål med flæsk.
En meget smagfuld ret og når man nu er i gang så lav lidt rigeligt.
Laver man det i en trykkoger, (se den her), er det klar på 25 min.
Når kødet er skåret ud i skiver på ca. 10 – 15 mm tykkelse.
Kan også koges i en almindelig gryde
Så skal retten simre i 2 – 3 timer, men væsken stille koger værk.
Den må dog ikke koge tør.
Det kan fryses ned og man har hurtig mad en anden dag.
Vi ser på det.
Ingredienser.:(10 – 12 pers)
2 stk. hvidkålshoveder, a’ ca. 2 kg
8 spsk. rørsukker/sukker med top
75 g smør
En dusk timian, frisk
1 spsk. allehånde, hele
8 stk. laurbærblade
3 kg. Kødfuldt flæsk, bov, bovsnitte og bovsteak
Start med at flække hvidkålen, fjern stokken og snit hvidkålen fint
Drys sukkeret i et fint lag i bunden af trykkogeren
Smelt sukkeret i trykkogeren til en brun karamel
Der må ikke røres i det før det er smeltet næsten helt
Tilsæt smørret og rør rundt
Tilsæt den snittede kål lidt ad gangen og rør rundt
Når al kål er tilsat og faldet lidt sammen
Tilsættes kødet, lav en fordybning i kålen og læg kødet i denne
Tilsæt krydderierne
Dæk kødet med kål og sæt låget på trykkogeren
Kog op til god varme til der er tyk på gryden, derefter skrues
ned til middel varme. Skal nu koge i ca. 25 – 30 min
Flæsket er nu så mørt at det falder fra hinanden
Serveres med rugbrød og sennep
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Brunkål med flæsk, rugbrød og sennep,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Flouberg
Er i dag, ved at afprøve din opskrift, så du putter kryderrier i det har jeg aldrig før gjort, sparng laurbærblade over har ikke nogen 🙂