Nu tager vi til det amerikanske køkken eller grill, hvor dette stykke
kød er meget brugt Black Angus en stor kvægrace, som stammer fra
Irland. I maj 1873 bragte George Grant fire Angus tyre, men ingen køer,
til Victoria, Kansas.
Han tog tyrene til messen i Kansas City, hvor de var emnet for megen
omtale på et tidspunkt, hvor Shorthorns og Longhorns var normen.
De sorte dyr uden spidse horn blev ofte kaldt ”freaks” af dem, der så dem.
Vi er jo ikke i USA for ingenting, her skal det være stort og det er stort.
En bøf på mindre end 400 gram, på grillen er utænkelig. Derfor tilbereder
vi nu en bøf på grillen på 400 g, nok til 2 personer serveret med årstiden
salat, råstegte kartofler og bearnaisesauce.
Vi går til den.
Ingredienser.: (2 pers)
1 stk black angus steak, a’ 400 g
½ dl olie
Salt og peber
Lidt hjertesalt
2 stk gulerødder
2 – 3 stk grønne asparges
6 stk nye kartofler
Lidt persille
Kom kartoflerne, som er skåret ud i mundrette stykker i et ildfast fad
Dryp med lidt olie
Hak persillen fint og kom det over kartoflerne
Drys med salt og peber
Sæt fadet på direkte varme i grillen
Tager de for meget farve, trækkes fadet til indirekte varme
Smør bøffen med olie, krydr med salt og peber
Læg kødet på direkte varme, og lad det få en god
stegeskorpe på begge sider
Når bøffen er brunet godt på begge sider
Træk bøffen til indirekte varme, læg låg på grillen og steg i 5 – 6 min
Tryk på bøffen og mærk om den er rød, rosa eller gennemstegt
Når du mener den er som den skal være
Pakkes den ind i stanniol og trækker i 10 min
Del bøffen og skær den ud i fine skiver
Så er det tid til at servere.
Dagens tallerken, Brontosaurus Steak, med råstegte kartofler,
bearnaisesauce og salat, velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
PS en utrolig dejlig smag af “bøf” og med en fin struktur i kødet
og meget mørt
Skriv et svar