Gratin er en fransk madret tilberedt i et ild- eller ovnfast fad i ovn.
Ordet er afledt af det franske ”gratter”, der betyder skrabe
eller kradse og henviser til, at retten traditionelt består af rester
fra de forudgående dages måltider.
Mulighederne er mange, det er kun fantasien der sætter grænser.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(2 pers.)
300g broccoli
150g champignon
300g skinke, gerne en rest fra dagen før
3 spsk. Mel
2 dl. Fløde
3 stk. æggeblommer
1 fed hvidløg
3 stk. æggehvider
½ tsk. groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk. Smør
1 spsk. parmesanost
1 spsk. Rasp
½ tsk. muskatnød
½ øko citron
Skær skinken ud i tern ca. 1×1 cm.
Del broccolien og stokken i små stykker
Blancher broccolien i let saltet vand ca. 2 min
Kommes derefter i koldt vand
Kog stykkerne fra broccoli stokken i let salte vand i ca. 5 min.
afkøles i koldt vand
Del champignon i ¼
Pisk mel og fløde sammen i en lille gryde og
varm det godt igennem
Tilsæt muskatnød
Træk gryden fra varmen og pisk æggeblommerne i
Tilsæt broccoli, skinke, presset hvidløg, salt og peber
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i
Smør 2 ovnfaste portionsforme med smørret, og drys dem med rasp
Fordel gratinen i formene
Drys med rasp og parmesanost over gratinerne
Bag dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 min
Riv skallen af ½ citron
Drys gratinerne med citronskal og server.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken. Broccoli gratiner med skinke og hvidløgsflûte,
Velbekomme
Mange galde madhilsner
John
Skriv et svar