En meget gammel ret er brødæggekagen, den kan føres tilbage til
vikingetiden, så det er et par dage siden og opskriften har næsten ikke
ændret sig. Vikingerne holdt jo høns, og fik dermed mange æg.
De begyndte at bage hvedebrød og så lå det lige for hånden, når koen
var malket. Når der kom folk til huse, var det et meget nemt måltid at
tilberede, ingredienserne var lige ved hånden, og i løbet af ingen tid
var der tilberedt et måltid mad.
Vi tænker tilbage på vikingetiden og tænker, “det er vist godt vi har et mejeri her”,
vi går i køkkenet.
Ingredienser.:(2 pers)
4 – 6 skiver franskbrød, alt efter hvor stor panden er
1 – 2 dl. Mælk
Smør
6 stk. æg
3 – 4 dl. Mælk
70 g. hvedemel
Sukker og syltetøj til serveringen
Brødet vendes i mælk,
lad det ligge lidt og suge
Smør smeltes på panden
Brødet ristes let på begge sider
Bland æg, mælk og mel
Når brødet er ristet gylden på begge sider
Hældes æggemassen over
Brødæggekagen steges gylden på begge sider
Kagen vendes ved hjælp af et stort grydelåg en gang
Serveres med sukker og syltetøj.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Brødæggekage med jordbærsyltetøj og sukker,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar