I dag kigger vi indenfor i det latinamerikanske køkken, nu når vi
alligevel er på de kanter. Brazil giver en smag af det Latinamerikanske
køkken, det er en smag af sol, varme og eksotiske krydderier.
Hvis du siger, latinamerikansk mad til et menneske som ikke
er fra Latinamerika, begynder de med det samme at tænke
på Taco, Burrito, o.s.v. Men hvis du siger det til et menneske fra
Latinamerika begynder deres mund at løbe i vand ved tanken om
Pollo al Ajo (hvidløg og timian-kylling) eller Croquetas de Cerdo
(svinecroquetter), fordi nu taler du lige pludseligt set samme
sprog som dem.
Latinamerika består af nationer som har givet resten af verden
et overskud af tomater, kakao, chilifrø, peberfrugt og meget andet.
Er du ikke til stærk mad, så spar lidt på krydderierne.
Vi prøver det af i køkkenet.
Ingredienser.: (2 pers)
2 stk. nakke koteletter
1 tsk. hvidløgssalt
2 tsk. Peber, sort
½ tsk. Cayennepeber
½ tsk. Oregano
½ tsk. Timian
½ tsk. Rosemarin, knust
½ tsk. Basilikum
½ tsk. Løgpulver
½ tsk. Salt
Skær overskydende fedt af koteletterne
Bland krydderierne og gnid blandingen på kødet
Lad koteletterne hvile i ca. 30 min
Grill koteletterne på en grill-pande eller på havegrillen til
de er gennemstegte, men med en rosa kerne i midten
Grilles på begge sider i 1 – 2 min.
Sæt panden i ovnen 200 gr i 6 min.
Salsa.:
Ingredienser.:
200 g majs, frost
½ dl. Vand
2 spsk. Olivenolie
1 fed hvidløg, skåret i skiver
35 g. løg, hakket
1 stk. chilipeber, grønne, skåret i tern
4 stk. tomater, ristet og skåret i tern
230 g. mangofrugt, skåret i tern
1 spsk. Balsamico, hvid
½ spsk. Sukker
1/4 tsk. Salt
Skræl og hak løg, hvidløg og chilipeber fint
Skæl mangoen og skær den i tern, gem til senere
Sæt en gryde over med vand og varm op
Snit et kryds i tomaterne
Når vandet koger tilsættes tomaterne
Koger i 1 minut og køles derefter af i koldt vand
Så kan skindet på tomaterne trækkes af
Del tomaterne i kvarte og skrab kernerne ud
Gem indmaden fra tomaterne i en lille skål
Varm en pande op med 2 spsk. Olivenolie
Tilsæt løg, hvidløg, laurbærblad og chilipeber, svits det af
Tilsæt indmaden fra tomaterne
Lad det koge ind til næsten al væden er væk
Skær tomatkødet i tern og tilsæt det til panden
Tilsæt 1 spsk. Balsamico til panden
Tilsæt majs og mango
Drys 1 spsk. Sukker over salsaen
Kog i 4 – 5 min.
Klar til servering med et godt stykke groft brød.
Dagens tallerken, Brasiliansk ildsteak med majs og mangosalsa,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar