Hvis ikke du har prøvet svinekæber endnu – så er der snart ingen
undskyldninger… Det smager fantastisk, og tilberedt rigtigt bliver
det smør-mørt.
Det kan næsten ikke gå galt, og så er det et perfekt måltid til
”den kolde tid”. Svinekæberne bliver braiseret i æblemost og
ribena, det giver en frugtagtig undertone til saucen.
Som bliver understøttet af grøntsags relichen.
Vi går til den.
Ingredienser.:(2 pers)
4 stk. svinekæber ca. 400 g
2 dl. Æblemost
2 dl. Ribena
1 dl. Vand
1 stk. chili
1 stk. løg
1 stk. porre
1 fed hvidløg
1 stk. gulerod
4 kviste timian
1½ dl. Piskefløde
Salt og peber
Tilbehør.:
500 g kartofler
¼ stk. selleri
50 g smør
1 dl. Mælk
Salt og peber
1 bdt. Persille, hakket
Grøntsags relich.:
2 – 3 spsk relich
1 dl. Ribena
Lidt smør
Start med at pudse kæberne af for urenheder
På undersiden sidder der en sølv farvet sene (ligesom på en mørbrad)
Den skæres væk.
Orden grøntsagerne, pil og hak løget fint, skyl porren og skær
den i 7 cm stykker,
Striml porrestykkerne, pil og hak hvidløget fint, skræl guleroden
og skær den i lidt grove stykker
Tag en stegegryde, som kan gå i ovnen
Brun kæberne i lidt smør
På begge sider
Tag kæberne op og tilsæt grøntsagerne
Sauter nu i ca. 4 – 5 min
Læg kødet tilbage oven på grøntsagerne
Det hele dækkes af æblemost, ribena og evt. lidt vand
Timian kvistene tilsættes.
Der læggers låg på gryden og sættes i ovnen 175 gr i ca. 1½ time
(et ildfast fad dækket med stanniol, kan også bruges)
Gryden tages ud af ovnen
Tag svinekæberne op af skyen, læg dem i et serveringsfad
Timian kvistene tage op. Det hele blendes med stavblender
Tilsæt 1½ dl. Piskefløde
Saucen smages til med salt og peber
Hældes over kødet ved serveringen
Tilbehør.:
Selleri og kartofler skrælles, skæres i grove tern
Koges møre i vand, ingen salt i vandet
Vandet hældes fra kartoflerne og selleri
Moses eller piskes med håndmikser til det er most godt
Tilsæt smør, mælk, salt og peber
Det røres glat, tilsæt hakket persille
Grøntsags relich:
Varm pande op med lidt smør
Tilsæt 2 – 3 spsk. grøntsager i tern (relich)
Vend dem et kort øjeblik på panden
Tilsæt 1 dl. Ribena
Lad det små simmer til ribenaen er kogt ind til en sirup
Klar til anretning
Dagens tallerken, Braiseret svinekæber i Ribena og æblemost
med grøntsags relich,
velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar