En nem, hurtig og lækker dessert, som kan bruges i mange sammenhæng
Ingredienser: ( 4 – 6 pers.)
8 stk. æggehvider
400g sukker
Karamelsauce:
260g sukker
2½ dl. fløde
4 spsk. smør
½ spsk. brun farin
Figner:
6 – 8 stk. figner, friske
1 stk. appelsin, saft og skal, økologisk
5 spsk. rørsukker
4 – 5 dl. Piskefløde
Strat med at sætte ovnen på 140 – 150 gr.
pisk æggehviderne meget stive
Pisk sukkeret i lidt ad gangen, pisk til sukkeret er opløst
Bruger du florsukker går det hurtigere
Tag en bageplade med bagepapir
Tegn en cirkel på bagepapiret ca. 20 – 22 cm i diameter
Kom marengsmassen inde i cirklen og næsten ud til kanten af cirklen
Bag den i ovnen i ca. 60 – 90min.
Lad den køle helt af på en rist inden du læser den fra papiret
Skær fignerne i halve og læg dem i et ildfast fad med snitfladen op
Dryp appelsinsaft og skal over fignerne og drys med sukker
Grill fignerne under ovngrillen i ca. 10 min. til de karamelliserer
Lad dem køle af
Kom 3 – 4 spsk. sukker i en lille gryde, så det dækker bunden
Der må ikke røres i gryden, på nuværende tidspunkt
Varm op med god varme til sukkeret karamelliser.
Kom en god klat smør i gryden, når sukkeret har fået den ønskede farve
Rør rundt og kom resten af ingredienserne i gryden
rør det igennem til saucen er glat og tykner lidt
Lad det køle af
Ved serveringen piskes fløde til skum og fordeles over marengsbunden
Anret fignerne ovenpå og dryp med lidt karamelsauce
Server staks med resten af karamelsaucen ved siden af.
Det er tid til servering
Dagens dessert, Brændte figner med karamelsauce, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar