• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Solskinskage

21. april 2020 by John Frøslev Skriv kommentar

Sommeren er over os, udnyt tiden, hvis det bliver regnvejr
Der er andre mulighede end ludo og trivial pursuit,
tag en hyggelig bagedag, lad ungerne være med,
og bag evt. til fryseren, så der er frisk bagværk at hente,
når vejret igen er til udendørs aktivitet.

Opskriften er hentet fra den legendariske madskribent
Kirsten Hüttemeier.

Bageriet kalder

Ingredienser: ( 10 – 12 stk.)
3 stk. æg
250g sukker
100g smør, smeltet og afsvalet
125g mel
20 stk. mandler eller mandelsplitter

Kom æg og sukker i en skål

De hele æg og sukkeret piskes til en tyk æggesnaps

Heri røres melet, skiftevis med det afsvalede smør
der røres til en jævn dej
hældes i en smurt, raspdrysset rund form eller bradepande

Dejen hældes i formen

Bages på nederste rille på risten ved 175 gr. i 6 – 7 min.
Mandlerne lægges på dejen
bager videre ved 200 gr. i ca. 30 – 35 min

Det er rigtigt, at der er mere sukker end mel i dejen
Det er en meget velsmagende kage, men husk,
at smørret endelig ikke må være for varmt,
så hæver kagen ikke.
Så skal der smages

Formiddagskaffen, Solskindskage og kaffe, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk

Previous Post: « Brændte figner på marengsbund med karamelsauce
Next Post: Islagkage med jordbær og citron parfait »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme