I dag henter vi en ret fra det Russiske køkken Borsjtj – Rødbedesuppe.
Nu bugner forretningerne af rødbeder til næsten ingen penge, så er det
tid til at lave rødbedesuppe.
Navnet borsjtj stammer fra bjørneklo (på russisk). Gæret bjørneklo har
tidligere været grundbestanddelen i en suppe lavet i Litauen, Polen og
Rusland. Borsjtj er en syrlig suppe, der er populær i flere østeuropæiske
køkkener, heriblandt det Ukrainske, Polske, Hviderussiske, Rumænske
og Ashkenazi-jødiske.
Den variant, der oftest forbindes med ordet på dansk er af Ukrainsk
oprindelse og anvender rødbeder som en af sine hovedingredienser,
hvilket giver den en tydelig rød farve.
Køkkenet kalder
Ingredienser.:(4 pers)
1½ liter grøntsagsbouillon
4 stk. rødbeder
3 stk. kartofler, store
3 stk. rødløg
2 fed hvidløg
4 tsk. Balsamico, rød
1 tsk. Sukker
2 tsk. Timian
3 stk. laurbærblade
2 – 3 tsk. Salt, groft
2 – 3 spsk. olivenolie
Tilbehør.:
Cremefraiche
Groft brød
Start med at skrælle kartofler og rødbederne
Pil løg og hvidløg
Skær rodfrugterne i store stykker
Løgene skæres i både
Hvidløgene skal være hele
Bring en gryde med bouillon i kog
Tilsæt rødbeder, kartofler, løg, hvidløg, timian, laurbærblade og salt
Nu skal grøntsagerne simrer ved svag varme under låg i 30 min
Tag laurbærbladene op
Blend suppen i mindre portioner
Blend hver portion ved hurtig hastighed i ca. 5 sek.
Hæld suppen tilbage i gryden og bring den i kog
Tilsæt balsamico og sukker
Smag til med salt, peber og evt. mere balsamico
Varm en pande op med olivenolie
Rist brødskiverne på panden, til de tager lidt farve
Serveres med cremefraiche og ristet brød
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Borsjtj – Rødbedesuppe med cremefraiche og
ristet brød, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar