En rigtig gammel bornholmsk ret er ved at snige sin
ind på frokostbordene.
Stegte saltsild med bløde løg, rødbeder og bornholmsk sennep,
en rigtig herreret, men damerne må også gerne være med.
Nem og hurtig at lave med få ingredienser.
Vi går til den.
Ingredienser.: (6 – 8 pers)
4 stk. spegesild, lige fra tønden
4 – 5 spsk. Rugmel peber
1 dl. Raspolie
3 – 4 spsk. Smør
5 – 6 skiver rødbeder, syltede
4 stk. løg
½ kop sort kaffe
10 – 12 tsk. Bornholmsk sennep
3 – 4 skiver rugbrød
Krydderfedt
Start dagen før, med at vande sildene ud
Kom sildene i en skål med vand
Skal nu stå i 24 timer, alt efter hvor salt man ønsker sin sild
Skift vandet et par gange undervejs
Rens sildene, skær dem op i bugen og tag indvoldene ud
Fileter sildene,
Læg et snit med en skarp kniv, fra hoved ned mod halen,
følg rygbenet
Skær de grove ben fra med en skarp kniv
Du har nu en sildefilet helt uden ben
Vend sildefileterne i rugmel
Steg dem gyldne på en varm pande i olie/smør
På begge sider
Læg fileterne på et serveringsfad
Pil løgene og skær dem ud i skiver
Steges gyldenbrune på den varme pande
Lige før løgene er færdige tilsættes ½ kop kaffe,
steger nu til kaffen er fordampet og det gør løgene
bløde og de får en flot farve
Rødbede skiverne skæres ud i små firkanter
Et stykke rugbrød, skåret i 2 halve, smøres med krydderfedt
Sildefileterne lægges på og der smøres et godt lag bornholmsk
sennep på silden
Bornholmsk sennep er lidt mere sød end alt andet sennep
På sildefileterne lægges de bløde løg
Slut af med de fint udskåret rødbeder
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Bornholmsk stegte saltsild med bløde løg,
sennep og rødbeder,
Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar