Da Danmark var et landbrugsland fra ca. 1900 til 1950, stammer denne ret.
Retten er for de fleste i dag ukendt, men med en tid med smalhals og et
utal af grødserveringer, var bollemælk en lidt finere ret.
Kan fint bruges i dag til en ”kødløs” dag, og så smager det jo godt.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (6 pers.)
100g. smør
125g. hvedemel
2½ dl. Vand
4 stk. æg
½ tsk. salt
1 spsk. Sukker
½ tsk. muskatnød, revet
Skallen af 1 stk. citron
2 liter sødmælk
Kanel og sukker til anretning.
Smør og mel bages op i en gryde
Spædes med kogende vand
Der røres konstant i dejen, indtil den slipper
Gryden trække af varmen, og dejen afkøles i ca. 10 min.
Æggene tilsættes et ad gangen
Blomme og hvide piskes let sammen og tilsættes dejen
Sammen med salt, sukker, reven muskatnød og finthakket citronskal
Mælken hældes i en gryde og koger langsomt op under omrøring
(her med den elektriske omrører)
Bollerne formes med en spiseske, koges langsomt i mælken,
Til de bliver faste
Lægges i en skål med koldt vand, til de skal serveres
Lægges i en dyb tallerken og den varme mælk hældes over
Drysses med kanel og sukker
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Bollemælk med kanelsukker,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar