Boghvedepandekager eller på fransk, Crêpe eller crepe er en tynd
pandekage lavet af hvedemel eller boghvedemel. Ordet stammer fra
Frankrig, hvor crêpes spises som hovedmåltid, fx med champignon,
smeltet ost, skinke, fisk eller spejlæg. Eller som dessert med sukker,
Nutella, bær eller appelsiner
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
125g boghvedemel
2 stk. æg
3 dl. mælk
½ tsk. salt
4 tsk. smør til stegning.
Fyld:
1 bundt radiser eller 100g majs (frost)
1 bundt grønne asparges
1 spsk. smør til stegning
salt og peber
1 stk. Lollo Bionda eller frillicesalat
200g røget hellefisk
6 spsk. cremefraiche 18%
1 stk. citron
Pandekagerne:
Start med at, piske mel, æg, mælk og salt sammen til en jævn dej
uden klumper med en elpisker eller stavblender.
Smelt 1 tsk. af smørret på en pande med tilhørende låg, tilsæt
½ – 1 dl. dej, og vip hurtigt med panden, så dejen fordeler sig jævnt
gentag til du har lavet 4 pandekager i alt.
Fyld:
Rens radiserne, og halver dem, skyl asparges, og knæk bunden af
Steg radiser og asparges i smør på en pande, til de får en flot farve
krydr godt med salt og peber
skyl og tør salat, skær hellefisk i mindre stykker
server de lune pandekager med smørstegte grøntsager, salat,
hellefisk, cremefraiche og citronbåde.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Boghvedepandekager med røget hellefisk, grøntsager og salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar