
Gratin er en skøn mormor ret, eller tilbehør til andet kød.
Gratin er en fransk madret tilberedt i et ild- eller ovnfast fad i ovn. Ordet er afledt
ad det franske gratter, der betyder skrabe eller kradse og henviser til at retten
traditionelt består af rester fra de forudgående dages måltider.
køkkenet kalder

Ingredienser: (2 pers.)
2 spsk. Flydende fedtstof
2 spsk. Hvedemel
1½ – 2 dl. Minimælk/grøntsagsbouillon
2 stk. æg
25g parmesan
½ -1 dl. Rasp
250g blomkål, i små buketter
100g skinketern
salt
hvid peber
lidt smør i tern, til fadet
Start med at finde et ildfast fad der kan rumme ingredienserne til 2 pers. Og som kan
gå i Princessen

Smelt smørret i en gryde og rør melet i
Pisk mælk/bouillon i saucen, det skal være en kraftig bechamelsovs

kog sovsen godt igennem og smag til med salt (ikke for meget salt,
da der også er salt i parmesan) og hvid peber
Træk gryden fra varmen og lad den stå.
Del æggene i blommer og hvider

Rør æggeblommerne og parmesan i sovsen

Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtig i sovsen

Smør fadet med lidt fedtstof på bund og sider

Drys med rasp i fadet og kør raspen rundt i fadet så det sætter sig på siderne
hæld overskydende rasp fra
Kom lidt sovs i bunden af fadet så bunden er dækket
læg så blomkålsbuketterne i sammen med skinketern

Fordel resten af sovsen over blomkål og skinketern

Drys resten af raspen på toppen af fadet og læg 4 – 6 stk. små smørtern
Spray med lidt olie på toppen over raspen, så raspen ikke flyver rundt i ovnen

sæt fadet i Princessen på 175gr varmluft i ca. 30 – 35 min.
Ovn lågen må ikke åbnes under hele bagetiden, da gratinen risiker at falde sammen.

Tag blomkålsgratinen ud af ovnen og lad den køle lidt af, mens du varmer lidt flüte
Klar til servering.

Dagens tallerken, Blomkålsgratin med hjemmebagt flüte
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar