Denne her ret, et en lidt fordansket udgave af bøf sukiyaki, hvor retten her er
tilberedt på forhånd. Ordets betydning, Sukiyaki er et måltid, der samler hele bordet.
Meningen er nemlig, at man selv tilbereder sin egen mad, mens man sidder omkring
bordet, med andre ord er der lagt op til social dining og hygge blandt gæster.
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (4 pers.)
500g oksekød i tynde skiver/strimler
2 stk. Peberfrugter, røde
2 spsk. Olie
1½ dl. Sukiyaki-sauce elle Teriyaki-sauce
1 stk. icebergsalat eller kinakål
½ tsk. salt
3 dl. Ris, jasmin fuldkornsris
Start med at koge risene efter anvisning på pakken
skær kødet i tynde strimler
fjern kernerne fra peberfrugterne, og skær dem i tynde strimler
steg kødet i flere omgangen i lidt olie i wokken
Til de er brunet let
peberfrugtstrimlerne sauteres i wokken
bland kød og peberfrugt og hæld sukiyaki-saucen over, sæt det til side
Skær icebergsalaten i både
steg bådene på begge sider i lidt olie, krydr med salt
varm kødet op og server med icebergsalat og ris
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Bøf sukiyaki med stegt salat/kål
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar