Æbler er jo havens guld, og der kan laves fortryllende retter med denne
råvare. Æbler har mange anvendelsesmuligheder, lige fra bagværk,
salater, lækre desserter og slik, karamel glaseret æble, børnene vil elske
dem, her er det kun fantasien der sætter grænser.
Vi går i køkkenet og laver en lækker æbletærte.
Ingredienser:(ca. 12 stk.)
125 g Smør, blødt
125 g Sukker
150 g Marcipan
2 – 3 stk. æg
1 spsk. Vaniljesukker
150 g hvedemel
¼ tsk. Salt
1 tsk. Bagepulver
½ tsk. Kanel, stødt
3 stk. æbler
2 spsk. kanelsukker
Smør til at smøre formen med
En springform ca. 24 cm i diameter
Varm ovnen op til 180 gr.
Tag smørret ud af køleskabet og lad det blive blødt i stuetemperatur
Riv marcipanen groft
Pisk smør, marcipan, sukker og valiljesukker sammen
Til en cremet, lyst og luftigt konsistens
Pisk æggene i 1 ad gangen
Bland mel, bagepulver, salt og kanel i en skål
Vend det i æggeblandingen og rør til en ensartet masse
Hæld dejen i en smurt springform
Skyl og skræl æblerne og skær dem i meget tynde halveret skiver
Stik æblerne ned i dejen, tæt på hinanden som taglagt
Fordel dem over hele kagen
Drys kagen med kanelsukker
Bag kagen i 35 – 40 min, til den er gennembagt
Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle på en bagerist
Klar til servering og gerne med lidt cremefraiche 18%
Dagens kage, Æble-tærte med kanel og cremefraiche,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar