Vi elsker gode bøffer og det behøver ikke kun at være Rib eye, men også
Entrecote eller mørbrad finder vej til panden eller grillen. Rib-eye også
kendt som Scotch filet i Australien og New Zealand er en bøf fra ribben sektionen.
Med en linsesalat til, så bliver det ikke meget bedre. Linser er frø, der
stammer fra en dyrket sort af urten Ægte linse, der tilhører
ærteblomstfamilien. Der findes en stor mangfoldighed af sorter, som
alle er proteinrige.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(4 pers)
4 stk. oksebøffer evt. Entrecote/Rib-eye
Salt og peber
Linsesalat:
400 g sommerrødbeder, små
2 kviste rosmarin
2 spsk. Olivenolie
Salt og peber
200 g grønne linser
Dressing:
2 spsk. Balsamicoeddike, hvid
6 spsk. Olivenolie
50 g rygeost
Lidt frisk persille
Dagen før skylles linserne i rindende koldt vand og sættes
i blød 8 – 12 timer
Tænd ovnen på 200 gr
Skrub rødbederne
Skær toppen af og skær dem i kvarte
Vend rødbederne med hakket rosmarin, 2 spsk. Olivenolie, salt og peber
Bag dem i ovnen i cirka 30 min.
Hæls vandet fra linserne, og kom dem i en gryde med koldt vand så det
dækker, tilsæt lidt salt
Kog dem møre i ca. 15 min.
Hæld vandet fra og hold dem lune
Balsamicodressing:
Rør balsamico sammen med olie, salt og peber
Vend de lune linser sammen med de bagte rødbeder
Hæld balsamicodressingen over
Top med smuldret rygeost
Krydr bøfferne med salt og peber
Steg dem i tre min på hver side på en varm grill eller grillpande
Skær bøfferne i skrå skiver, server med varm linsesalat
Drys lidt hakket persille over.
Det er tid til servering
Dagens tallerken. Bøffer og varm linsesalat med bagte sommerbeder,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar