Banan kage er en ægte klassiker, og i denne tid bliver bananerne
hurtig overmodne og kedelige at se på, så hvorfor ikke lige røre en
banankage sammen, det er en overmoden banan perfekt til,
vi skal i gang.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (ca. 10 stk.)
150g hvedemel
250g sukker
2 tsk. vaniljesukker
4 stk. æg
1 tsk. salt
150g smør, smeltet og afkølet
1 tsk. bagepulver
3-400g moden banan, ca. 4 stk.
40g nødder, grofthakket
Smør til at smøre formen med
Overtræk: Glaze
300g sukker eller rørsukker
200g glukosesirup
180g vand
10 blade husblas
200g kondenseret mælk
300g hvid chokolade
Pastafarver i bordeaux, rød og sort
Banankage:
Start med at komme sukker, smør og vaniljesukker i en skål
Pisk det lyst og luftigt
Pisk derefter æg i, et ad gangen
Mos bananerne og hak nødderne
Tilsæt bananmosen til æggemassen og rør godt rundt
Bland mel, salt og bagepulver i en anden skål
Blandes godt sammen og tilsættes skålen med æg og bananer,
men kun lige til dejen er samlet
Smør en springform ca. Ø 18 cm.
Fordel dejen i formen og bag den ved 175 gr. varmluft i ca. 45 min.
Lad kagen køle af på en rist
Når kagen er næsten kold, sættes den i fryseren mindst 1 time.
Overtræk:
Glaze Sæt husblas i blød i koldt vand i mindst 10 min.
Den hvide chokolade hakkes fint og hældes i en høj kande
Sukker, glukosesirup og vand hældes i en kasserolle og koges op
Når det koger, tilsættes kondenseret mælk, koger med et øjeblik
Husblassen vriders for vand og tilsættes den varme sukkermasse,
hældes over den hvide chokolade. Rød og bordeaux pastafarve
tilsættes efter smag
Glazen skal herefter blendes med en stavblender til en glat og helt
ensartet masse (for at undgå luftbobler i glazen, skal stavblenderen
sætte skråt ned i kanden, hæld kanden lidt på skrå når blenderen
sættes ned i kanden, blenderen startes først når den er nede i glazen
og blenderen må ikke løftes op af glazen undervejs, skal standses
før den løftes op af glazen)
Hæld halvdelen over i en skål, og dæk straks overfladen med film,
helt ned på overfladen af glazen
Den anden halvdel af glazen tilsættes sort pastafarve
Blendes igen forsigtigt. Den sorte glaze hældes over i en skål
og dækkes med film på samme måde som den røde
Begge farver glaze skal køle ned ved stuetemperatur til ca. 35 gr.
Det tager ca. 1 – 1½ time
Når filmen fjernes, vil der ligge små luftbobler i glazens overflade
Disse fjernes straks med en dejskraber
Glazerne skal blandes, hæld først halvdelen af de røde glaze i en
stor skål. Hæld derefter halvdelen af den sorte over i den røde,
uden at røre rundt i glazen
Dernæst rød, sort og rød igen, til der ikke er mere i de små skåle
Farverne flyder ikke sammen, men lægger sig i ringe rundt om
hinanden
Glazen er nu klar til straks at blive hældt over kagen, så alting
skal stå klar
Kagen tages op af fryseren og stilles på et net i en bradepande
Hæld glazen først helt ude ved kanten af kagen, derefter på midten
Det skal muligvis gøres af to gange, lad kagen dryppe af på nettet
Flyt den forsigtige med et par paletknive over på et fad
Sæt kagen på køl til glazen har sat sig
Det er tid til servering.
Dagens kage tallerken, Banankage med glaze,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar