Bakskuld er en luft tørret og røget fladfisk. Det er især ising,
der benyttes, men rødspætte og skrubbe kan også benyttes.
Bakskuld er især knyttet til Fanø, som en form for egnsret.
Bakskuld er velegnet til grill.
Egnsretter er mad som har et tilhørsforhold til bestemte egne.
Egnsretter bliver ofte tillavet i særlig grad ved højtider hvor familier
samles, det er mad som markerer tilhørsforhold og traditioner.
Vi går i køkkenet
Ingredienser.:(2 pers)
3 stk. Bakskuld
30 g smør/olie
Start med at flå fisken
Det er nemmest at løse skinnet i en lille trekant ved hoved
Fisken flås på begge sider
Steg dem nu forsigtig i lidt smør på en pande i et par
minutter på hver side
Server dem lune med remouladen, rugbrød og citronbåde
Mayonnaise.:
Ingredienser.:
2 stk. æggeblommer, pasteuriseret
3 – 5 dl. Solsikkeolie
1 tsk. Sennep
2-3 tsk. Sherryvinaigre
1 tsk. Citronsaft
Salt efter smag og lidt peber
Kom alle ingredienserne i en skål, undtagen solsikkeolie
Pisk det cremet og luftigt
Tilsæt olien meget lidt ad gangen, til at starte med
Efterhånden som æggene absorberer olien, tilsætte lidt mere ad gangen
Tilfør olie til den ønskede konsistens er opnået.
Remoulade.:
Ingredienser.:
4 – 5 spsk. Mayonnaise
2 spsk. Yoghurt, græsk
3 spsk. Sommer på glas
1 spsk. Kapers
1 spsk. Syltede agurker
1 spsk. Purløg
½ tsk. Karry
1 – 2 spsk. Gurkemeje
Lidt salt og peber
½ tsk. Sukker
Bland mayonnaise og yoghurt
Sommer på glas hakkes ekstra fint
Det samme med syltede agurker, kapers og purløg
Alt blandes sammen med mayonnaise og yoghurt
Smag til med salt og peber
Tilsæt lidt sukker, karry og gurkemeje til farven passer
Stilles på køl et døgns tid for at trække.
Så er det tid til servering
Dagens tallerken, Bakskuld med hjemmerørt remoulade og rugbrød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar