I det asiatiske køkken finder vi en meget populær ret stegt
svinemørbrad i soya. Det laver vi så i dag og det kan nemt
laves på grillen, hvis vejret er til det.
Ellers laves det på en pande i køkkenet
Køkkenet kalder.
Ingredienser.:( 2 pers)
1 stk. svinemørbrad
5 stk. løg, små
100 g Portobello svampe
1 fed hvidløg
25 g ingefærolie til stegning eller frisk ingefær
½ dl. Soya
½ dl. Vand
½ stk. blomkål
25 g smør
½ bundt forårsløg
300 g kartofler
Start med at skrælle løgene og skær dem ud i skiver
Hak hvidløg og ingefær i grove stykker
skær portobello svampene i mindre stykker
Skær sener og fedt af kødet og del det i mindres stykke
Steg kødet i olie på en varm pande
Til en flot brun stegeskorpe er opnået
Tilsæt ingefær, hvidløg og løgene, svits dem et øjeblik
Tilsæt svampene og lidt mere olie
Tilsæt vand og soya
(Kog kartoflerne møre i ca. 15 min)
Lad det simre under låg i ca. 10 – 15 min (prøv om kødet er
gennemstegt, det skal fjedre en lille smugle når man trykker
på det, så burde det være lidt rosa og saftigt inden i, er det
meget fast så er det gennemstegt)
Skær blomkål i mindre buketter
Lad dem koge med på panden de sidste 7 – 8 min.
hak forårsløgene fint men, gem lidt til pynt.
Tag kødet op og tilsæt smør og finthakket forårsløg til panden
Lad kødet hvile lidt og skær det så i pæne skiver
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Asiatisk stegt svinemørbrad med svampe og kål,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar