• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Arroz de Pato – Portugisisk anderisotto med flüte

23. juni 2025 by John Frøslev Skriv kommentar

En traditionel portugisisk ret, der helt sikkert vil glæde din familie og
gæster. Det er perfekt komfortfood, der får dit mundvand til at løbe
og så kan du bruge rester af anden fra Jul eller mortensaften.
køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
½ stk. and eller 2 stk. andebryst
360g Risottoris
3 stk. Gulerødder, mellemstore
3 stk. løg, små
3 fed hvidløg
100g chorizo eller anden pølse
¼ dl. Olivenolie
1 dl. Portvin
1 spsk. Tomatkoncentrat
1 stk. laurbærblad
1 kvist rosmarin
3 kviste timian
1 liter kogende vand
salt og peber

Hvis du har stegt and og andefond fra tidligere menüer og der er
ca. 150g andekød til overs, kan du springe det første stykke af
opskriften over, og gå til Risottoen.

Start med at, sætte en stor tykbundet gryde over medium varme
når den er varm, tilsættes olivenolie og den halve and/skrog eller

ande-bryst og lægges med skindet nedad, steges i ca. 3 min. På hver
side, indtil den er gyldenbrun, gentag processen indtil du er færdig
med anden, tøm det meste af fedtet over i en skål, og stil til side.

Skræl gulerødderne og hak dem groft, gør det samme med to af

løgene. Tilsæt begge dele til den gryde, som du brugte til anden.
tilsæt også hvidløg og de fleste krydderurter, kog ved svag varme

i ca.75 min. Under omrøring en gang imellem

Af glaser gryden med portvin, læg den stegte and tilbage i gryden
og hel chouriso pølse, dæk det med kogende fond, lad det simre
med låg på i ca. 30 min. Brug en ske til at skumme det overskydende
fedt, som flyder på overfladen af.

Tag and og pølse op af gryden og stil til side, si bouillon og stil den til
side, når and og pølse er kølet lidt af skæres andekødet i strimler og
pølsen i skiver, som tilsættes risottoen til sidst.

Risotto

Til 2-3 personer skal du bruge:
250 g risotto ris
½ g Safran, kan undlades
1 skalotteløg
2 spsk. Olivenolie
1 dl hvidvin
1 l. Andebouillion
75 g revet parmesan
75 g smør
130 g kød af det stegte and/bryst
100g Chorizo, eller anden pølse

Hak løget meget fint. Varm olien op i en sautérpande og sautér løgene heri,
indtil de er klare. De må ikke tage farve.

Kom risene på panden og lad dem suge den skønne olivenolie i et par minutter.
De må heller ikke tage farve.

Du skal ikke have mere end medium varme på panden.

Når risene har hygget sig lidt med løgene, hælder du hvidvinen ved. Lad vinen
simre næsten helt væk – risene suger al den gode vin og alkoholen brænder af.

Det er vinen, der er med til at give risottoen den skønne smag og det er synd at
undlade den. Risene skal nu have lidt af den gode bouillon i små mængder, ca.
1 dl ad gangen. Gør dette flere gange undervejs, imens du rører i gryden, du skal
være over det hele tiden. Gryden må ikke koge tør.

Når du har cirka 2-3 dl bouillon tilbage, skal du lige smage på risene – er der stadig
meget bid i dem, eller er de ved at være lige som du kan lide dem; let bløde med
en snert af bid. Hvis der stadig er meget bid i dem, skal du tilsætte lidt mere bouillon
og gentage med at smage til efter nogle minutter.

Når risene har den rette konsistens, let bløde med en snert af bid, skal du tilsætte
de små stykker kød fra and/bryst og skær pølsen i skiver, som tilsættes til risene.
Pluk kødet i mindre stykker, inden du putter det godt ned blandt risene.

Sluk for panden og tilsæt parmesanen og 2/3 af det gode gyldne smør.
Rør forsigtigt risottoen sammen og lad den lige trække et par minutter.
Find et par dybe tallerkner til serveringen.

Dagens tallerken, Arroz de Pato – Portugisisk anderisotto med flüte
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Kyllingebrystfilet med æbler og grov kartoffelmos
Next Post: Sommer Spaghetti Carbonara »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme