Ingredienser: (en krans 10 – 12 stk.)
Fyld:
75g tranebær
50g mandler
1 dl. amaretto
100g marcipan
Dej:
50g gær
1 dl. mælk
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
1 stk. æg
100g smør
300g mel
1 stk. æg til pensling
1 spsk. mandler, hakkede
1 spsk. perlesukker
Start med at hakke tranebær og mandler
Bland hakkede mandler og hakkede tranebær sammen
Hæld amarettoen over, lad det trække natten over
rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker, salt og æg
Smuldr smørret i melet, rør mælkeblandingen i
Ælt dejen godt igennem
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 min.
Riv marcipanen og vend den i amaretto-blandingen
Rul dejen ud i ½ cm. tykkelse og
Fordel amaretto-fyldet over dejen
Rul dejen sammen som en roulade og skær 1 cm. brede snit
halvejs ned i rouladen
Tryk snittene skiftevis til hver side og saml rouladen
til en krans på en bageplade med bagepapir
Pensl med sammenpisket æg, drys med hakkede mandler og perlesukker
bages nu i ovnen ved 180 gr. i 25 – 35 min.
Tages ud og afkøles
Klar til servering
Dagens kage, Amaretto-krans og en kop kaffe, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar