• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Æble muffins

6. oktober 2025 by John Frøslev Skriv kommentar

Æblemuffins er et godt mellemmåltid at have på lager i fryseren.
Calvados i dejen, fremhæver æblesmagen.
køkkenet kalder.

Ingredienser: (ca. 12 stk.)
60g havregryn
30g hvedemel
1½ tsk. Bagepulver
1 tsk. Vaniljesukker
2 stk. æg
4 spsk. Rørsukker
1 dl. Smør blødt eller smeltet
1 spsk. Calvados (kan undværes)
1 dl. Æblemos
1 stk. æble, stort
½ tsk. Kanel

Glasur Royal icing:

40g æggehvider, (brug gerne pasteuriseret)
165g flormelis
evt. farve og gerne konditor pasta så icingen ikke bliver for tynd.

Start med at sætte ovnen på 225 gr.
bland alle tørre ingredienserne i en skål

Pisk æg og 3 spsk. Sukker skummende

bland melblandingen med æg, smør og
æblemos til en tyk dej

skræl æblet, og skær det i brunoise (tern 5x5x5mm)

vend æbleternene med 1 spsk. Sukker og kanel.
vend æbleternene i dejen og fordel dejen i muffins forme,

fyld dem ¾ op og bag midt i ovnen ca. 15 min.

køler af på en bagerist og er klar til servering eller dekorering.

Royal icing:
kom æggehviderne og flormelis i en skål. Pisk det godt sammen
med en håndmixer- gerne i 2 – 3 minutter, til den er sej og blank.

glasuren skal være ret tyk, tilsæt den ønskede farvepasta.
kom glasuren i en sprøjtepose, klip et lille hul i bunden – nu er du
klar til at dekorere muffins.

Klar til servering, gerne med en god kop kaffe til

Dagens Æblemuffins med kaffe, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Mellemmåltid

Previous Post: « AKTUELLE MADPLAN FOR UGE 41
Next Post: Gæstemiddag ”John’s fødselsdags menu” »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme