Grød har fået et hyggeligt comeback i køkkenet de sidste par år,
og er en nem og sund måde at starte eller slutte dagen på.
Bland selv din grødblanding, af korntyper som har nogen lunde samme
kogetid. Grød kan serveres, varm, kold, kogt eller bagt og du bør under
ingen omstændigheder spare på den knasende lækre topping.
Grød smager jo godt. Jeg foretrækker aften grød lavet på mælk og
morgen grød lavet på vand.
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (2 pers.)
Grødblandingen:
1 del boghvede, hel eller knækket
1 del byggryn, valsede eller knækkede
1 del havregryn
1 del hirse, hel eller flager
½ del hørfrø
Bland alle ingredienserne til grødblandingen, og opbevar blandingen
I en tætsluttende beholder.
4 flaget aftengrød med æble/appelsin tern og nødder/mandler: (2 pers.)
2 dl. Grødblanding
5 – 6 dl. Minimælk
lidt vaniljesukker eller kardemomme
1 stk. appelsin, i små tern
1 stk. æble i små tern
50g mandler/nødder hakket groft
lidt salt
Lad 1 dl. Grødblanding og 2½ – 3 dl. Minimælk/vand trække natten over.
Pr. person
Kog blandingen op i ca. 5 min.
Tilsæt evt. vaniljesukker eller kardemomme.
Smag til med salt
1 stk. appelsin (2 – 3 pers.)
1 stk. æble (2 pers.)
50g nødder/mandler, hakket groft
Skræl appelsin og æble, skær det ud i små tern, blandes i grøden lige før
servering, eller som topping
Nødder/mandler drysses over grøden ved servering,
og evt. lidt kanelsukker
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, 4 flagers aftengrød med æble/appelsintern og mandler
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar