Spaghetti puttanesca betyder direkte oversat fra italiensk ”luderens spaghetti” eller som
den også kaldes ”skøgens spaghetti”.
Den italienske klassiker ret stammer fra Napoli, og hvorfor den meget velsmagende ret,
har fået dette interessante navn, står hen i det uvisse, måske fordi det er en billig og
en meget hurtigt ret, at tilberede.
køkkenet kalder
Ingredienser: (3 – 4 pers.)
1 bæger kapers
1 bæger ansjoser eller benfri sild
200g sorte oliven uden sten
3 fed hvidløg
1 ds. Tomater, flåede
1 tsk. sukker
1 stk. citron, revet skal heraf
1 bundt persille
lidt olivenolie
500g spaghetti, tørret
lidt revet parmasan
Start med at hakke oliven, kapers, ansjoser og hvidløg meget fint og hver for sig
Varm olien op i en sauterpande, svits hvidløg let, pas på at hvidløget ikke bruner
for så bliver det bitter.
tilsæt oliven, kapers, og ansjoser, og det hele får lov til at stege lidt under omrøring.
Tilsæt de flåede tomater og 1 tsk. sukker, skrue ned for varmen.
lad sovsen simre roligt i 15 – 20 min.
Sæt pastavandet over, kog altid pasta i rigeligt saltet vand, tilsæt lidt olie
så klister pastaen ikke sammen.
Når sovsen har simret færdig, smages den til med salt og peber, den hakkede
persille og citronskallen tilsættes til sovsen.
Det hele blandes med den kogte pasta, gem i øvrigt altid lidt af pastavandet til
at fortynde sovsen med, hvis den er blevet for tyk.
Klar til servering, når der rives lidt parmasan ost over retten.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Spaghetti Puttanesca Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar