• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Wok med kylling og ægnudler

31. maj 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

For nogle år siden flyttede Wokken ind i køkkenskabet, som et fast
mulighederne er mange.  

Wokmad er populært på grund af korte stegetider og sprøde grønsager.
Asiatisk mad er rigtigt kommet til sin ret, efter at Thailand blev et
fortrukket feriemål.  

Find inspiration til din wokret på nettet, der er 1000 vis af opskrifter,
mere eller mindre fancy. Tilbered din wokret med de grønsager, nudler,
krydderurter og krydderier, som du kan lide og sammensæt din helt
egen personlige wokret.
Her kommer et bud, så vi går i køkkenet.

Ingredienser.:(2 pers)  
Ca. 100 g ægnudler
1 stk. bouillonterning eller en kvist løvstikke
350 g kyllingebryst
1 stk. porre
2 stk. gulerødder
½ rød peberfrugt
½ gul peberfrugt
50 – 70 g majs, frost
100 g ærter, frost
1 fed hvidløg
1 stk. citrongræs
1½ cm. Ingefær, frisk
1 ds. vandkastanjer
½ rød chili
2 stk. pak choy
Olivenolie
1 dl. Teriyaki sauce
2 dl. Soya sauce
2 dl. Kokosmælk
Fiskesauce og peber
evt. oyster sauce
Start med at skære kyllingebrystet i tynde strimler

På tværs af kødfibrene  
Læg dem i en skål og tilsæt soya saucen

Lad dem nu marinerer i mindst 1 timer, gerne længere  
Tag dem op af soyaen, men gem soyaen, det skal bruges senere  
Orden imens grøntsagerne, skræl dem og snit dem i strimler  
Citrongræsset skæres over i 3 stykker og bankes fladt  
Riv ingefær på et rivejern eller hak ingefæren fint

Pil hvidløget og skær det ud i tynde skiver  
Varm vand til nudlerne  
Når vandet koger tilsættes 1 bouillonterning eller en kvist løvstikke
Nudlerne koges i 2 min  
Tages op og køles ned i koldt vand  
Sæt en wok over varmen med lidt olie  
Ingefær, chili og hvidløg steges i olien ved høj varme  
Hvidløget må ikke tage farve, så bliver det bittert  
Tilsæt de marinerede kyllingestrimler

Steges til de er brunet  
Tilsæt alle de snittede grøntsager og vandkastanjer

Og med det samme 3 spsk. Soya marinade fra kødet  
Tilsæt kokosmælk og evt. lidt vand

Jævn med lidt maizena og smag til med fiskesauce,
peber og evt. oystersauce  
Varm en pande godt op  
Flæk Pak choy  
Rist dem på skærefladen i lidt olivenolie

Hæld lidt Teriyaki sauce over grøntsagen  
Steg i 1 – 2 min. Tages af panden  
Tilsæt de kogte nudler til wokken, og der kan serveres

Dagens tallerken, Wok med kylling, soya, pak choy og ægnudler,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Wok med kylling og ægnudler

Previous Post: « Pytt i panna
Next Post: Engelsk bøf med bløde løg, hvide kartofler og mormor salat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme