For nogle år siden flyttede Wokken ind i køkkenskabet, som et fast
mulighederne er mange.
Wokmad er populært på grund af korte stegetider og sprøde grønsager.
Asiatisk mad er rigtigt kommet til sin ret, efter at Thailand blev et
fortrukket feriemål.
Find inspiration til din wokret på nettet, der er 1000 vis af opskrifter,
mere eller mindre fancy. Tilbered din wokret med de grønsager, nudler,
krydderurter og krydderier, som du kan lide og sammensæt din helt
egen personlige wokret.
Her kommer et bud, så vi går i køkkenet.
Ingredienser.:(2 pers)
Ca. 100 g ægnudler
1 stk. bouillonterning eller en kvist løvstikke
350 g kyllingebryst
1 stk. porre
2 stk. gulerødder
½ rød peberfrugt
½ gul peberfrugt
50 – 70 g majs, frost
100 g ærter, frost
1 fed hvidløg
1 stk. citrongræs
1½ cm. Ingefær, frisk
1 ds. vandkastanjer
½ rød chili
2 stk. pak choy
Olivenolie
1 dl. Teriyaki sauce
2 dl. Soya sauce
2 dl. Kokosmælk
Fiskesauce og peber
evt. oyster sauce
Start med at skære kyllingebrystet i tynde strimler
På tværs af kødfibrene
Læg dem i en skål og tilsæt soya saucen
Lad dem nu marinerer i mindst 1 timer, gerne længere
Tag dem op af soyaen, men gem soyaen, det skal bruges senere
Orden imens grøntsagerne, skræl dem og snit dem i strimler
Citrongræsset skæres over i 3 stykker og bankes fladt
Riv ingefær på et rivejern eller hak ingefæren fint
Pil hvidløget og skær det ud i tynde skiver
Varm vand til nudlerne
Når vandet koger tilsættes 1 bouillonterning eller en kvist løvstikke
Nudlerne koges i 2 min
Tages op og køles ned i koldt vand
Sæt en wok over varmen med lidt olie
Ingefær, chili og hvidløg steges i olien ved høj varme
Hvidløget må ikke tage farve, så bliver det bittert
Tilsæt de marinerede kyllingestrimler
Steges til de er brunet
Tilsæt alle de snittede grøntsager og vandkastanjer
Og med det samme 3 spsk. Soya marinade fra kødet
Tilsæt kokosmælk og evt. lidt vand
Jævn med lidt maizena og smag til med fiskesauce,
peber og evt. oystersauce
Varm en pande godt op
Flæk Pak choy
Rist dem på skærefladen i lidt olivenolie
Hæld lidt Teriyaki sauce over grøntsagen
Steg i 1 – 2 min. Tages af panden
Tilsæt de kogte nudler til wokken, og der kan serveres
Dagens tallerken, Wok med kylling, soya, pak choy og ægnudler,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar