Med inspiration fra det svenske er denne ret langt fra den
danske udgave af en burger, men utrolig velsmagende,
nem og hurtig at lave, så prøv den.
Retten er opkaldt efter dommer Marcus Wallenberg, hvis far var
læge og kogebog forfatter. Oversat fra svensk er det en udgave af
hamburger, med noget meget finthakket kalvekød, æggeblommer,
fløde og brødkrumme serveret med kogte kartofler, kartoffelbåde
eller kartoffelmos med tyttebær marmelade og grønne ærter.
Vi ser på det.
Ingredienser.:(3-4 pers)
400 g kalvefars, fint hakket
4 stk. æggeblommer
2 dl. Piskefløde
1 tsk. Salt
Peber, sort
2 spsk. Smør
3 – 4 spsk. Rasp
1 bæger Bearnaise med chili
1 ps. kartoffelbåde, frost ca. 200 g
150 – 200 g ærter, frost
Vi starter med at arbejde kødet sammen med krydderierne
Rør æggeblommerne i en ad gangen og spæd med fløde
Form 5 – 6 bøffer af farsen
Vend bøfferne i rasp
Det er en meget fin rasp, fås ved at sigte almindelig rasp.
Varm en pande op og steg dem på ganske svag varme i brunet smør
Steg dem lysebrune på begge sider
Kom kartoffelbådene på en bradepande
Varm dem i ovnen i 20 – 25 min på 225 gr
Varm ærterne i mikroovnen i 2 – 3 min ved fuld effekt
Serveres med kartoffelmos eller kartoffelbåde,
bearnaisesauce og små grønne ærter
Så er det tid til servering
Dagens tallerken, Wallenbergare med kartoffelbåde, salat,
grønne ærter og bearnaise sauce, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar