Uhmmm hakket oksekød! Vi dansker spiser tons vis af fars – eller
hakket kød, for fars bliver det først, hvis du rører andre
ingredienser i det hakkede kød.
Det er også nemt og hurtigt at tilberede, så der er godt til hverdags
retter. Men kan hurtigt ændres til nogen spændende retter med
lækkert tilbehør og så bliver det lige pludselig en ret man kan være
bekendt at server for gæster og det er lige hvad vildtruller består af.
køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
500g hakket oksekød
1 stk. æg
½ dl. mælk/fløde
½ spsk. Dijonsennep
2 fed hvidløg
½ spsk. løgpulver eller et lille løg
100g tranebær
100g svampe, i små tern
½ dl. rasp
salt og peber
1 pk. bacon, sliced
Vildtsauce:
Ingredienser: (3 – 4 pers.)
50g bacon i små tern
½ stk. æble i små tern
1 stk. løg, lille og finthakket
2 stk. laurbærblade
2 dl. kalvefond, kraftig
1 spsk. smør
1 – 2 spsk. smør
1 – 2 spsk. mel
1 spsk. ribsgele
½ spsk. æbleeddike
½ – 1 dl. fløde
salt, peber og lidt kulør
et nødde stort stykke rochefort ost.
Ristede kartofler:
Ingredienser:
500g kartofler
1 stk. rødløg
lidt olivenolie
salt og peber
Start med kartoflerne, skrab eller skræl dem
Skær løget i både, fordel løg og kartofler i et ildfast fad
Vend grønsagerne med lidt olivenolie, salt og peber
Sæt fadet i ovnen på 200gr. varmluft (220gr. traditionel)
Kartoflerne steger nu i 30 min.
Rør det hakkede oksekød med æg, sennep, krydderier, hvidløg og rasp
Hak tranebær og svampe fint og bland det i farsen
Saml farsen og rul 4 – 5 ruller af farsen
Rul 2 stk. bacon om hver rulle (i hver ende)
Tag kartoffelfadet ud af ovnen efter 30 min. og læg oksekødsrullerne
ovenpå kartoflerne, steger nu videre i ovnen i ca. 30 min. eller
til oksekødsrullerne er gennemstegte med en kernetemperatur på 75 gr.
Tag en tykbundet kasserolle frem og smelt smørret (1 spsk.)
svits bacon, løg og æbler – tilsæt kalvefond og laurbærblade
Lad det stå og småsimre i 30 min. under låg
sigt vildtfonden over i en skål, gør kasserollen ren
Smelt 1-2 spsk. smør i kasserollen, tilsæt 1-2 spsk. mel
pisk det godt sammen, spæd med vildfonden lidt ad gangen og pisk
tilsæt vildtfonden til der ikke er mere og slut af med piskefløden
Pisk så ribsgele og æbleeddike i saucen, småsimrer i fem minutter
Smag til med rochefort, salt, peber og ribsgele
klar til servering
Waldorfsalat:
Ingredienser:
1 1/4 dl. piskefløde
1 dl. Cremefraiche
3 tsk. sukker
2 – 3 grønne æbler
3 stilke bladselleri
300g vindruer, grønne
130g valnøddekerner
salt
Pisk fløden til skum, men ikke for stiv
Bland flødeskum med cremefraiche, sukker og et nip salt
Skær æblerne i små tern
Kom æbleternene i dressingen efterhånden som du skærer dem ud
Skyl bladselleristilkene, skær bunden af og kasser den
Skær stilkene i tynde skiver
Skyl vindruerne og halver dem
Blancher valnødderne i kogende vand ca. ½ – 1 min.
(fjerner bitterstofferne fra skallen)
Dup valnøddekernerne tørre
hak kernerne groft
Vend bladselleri, vindruer og valnødder i dressingen
Smag waldorfsalaten til, sæt det i køleskab i mindst ½ time
hæld det over i en fin skål
Pynt med halve valnødder, halve vindruer og blade af bladselleri
Så der det tid til servering
Dagens tallerken, Vildtrulle med vildtsauce, ristede kartofler og
waldorfsalat, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar