Venø bøf er en egnsret som stammer fra Venø Kro, men der stor diskussion
om den hedder bøf eller steak. På Venø hedder den bøf og køber du en i et
supermarked hedder den steak, men retten er den samme.
køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
380g oksetyksteg, skåret i tynde skiver ca. 2 mm tykke
Hvidløgspulver
fedtstof til stegning
smør
kartofler
icebergsalat
et stykke spidskål el. hvidkål
1 stk. peberfrugt, gul/rød
1 bk. små blommetomater
purløg
2 dl. creme fraiche
2 dl. ymer eller tykmælk
1½ spsk. tomatketchup eller sød Chilli
1 spsk. sød fransk sennep
2 spsk. syltede drueagurker
¾ spsk. revet rå løg
salt og peber
Start med dressingen, der hører 2 slags dressing til retten.
Den hvide:
2 dl. cremefraiche, 1 spsk. sød fransk sennep, 2 spsk. finthakket
syltet agurk, 1 spsk. rå revet løg, lidt peber.
Ingredienserne blandes, uden at røre for meget, stilles på køl til brug.
Den røde:
2 dl. ymer, ½ tsk. salt, lidt peber, 1½ spsk. tomatketchup eller sød chili
Ingredienserne blandes, uden at røre for meget, stilles på køl til brug.
Salaten består af fintsnittet icebergsalat blandet med ca. 1 tredjedel
fintsnittet spidskål
tomaterne halveres og lægges oven på salaten, fintsnittet peberfrugt
drysses på og salaten pyntes med purløg.
Kartoflerne skrabes og koges, så de er færdige samtidigt med kødet.
Den hvide dressing er beregnet til kartoflerne sammen med stegesmørret
Den røde dressing er til salaten
Stegning af kødet:
Udskær kødet i meget tynde skiver
Skæres i meget tynde skiver ca. 2 mm tykke
Kødskiverne lægges på bagepapir og drysses med hvidløgs pulver
Spar ikke på hvidløgspulvert.
De lynsteges på en meget varm pande med lidt flydende fedtstof
ca. 15 sek. På hver side, pas på ikke at stege kødet helt igennem
der må gerne være en lille rød bræmme i midten – så det skal gå
lidt kvikt.
det stegte kød lægges i et forvarmet fad, når stegningen er færdig
smeltes en stor klat smør på panden, smørret hældes over kødet
der nu er klar til servering.
Dagens tallerken, Venø bøf/steaks med salat og dressing
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar