En Hollandsk inspireret chokoladekage, som måske slet ikke er Hollandsk alligevel.
Men godt smager den, så vi går i køkkenet
Ingredienser.:
150 g smør
290 g farin
3 stk. æg, pisket grundigt
1,2 dl. Vand, kogende
0,6 dl. kaffelikør
80 g chokolade, bittersød, gerne pebermyntechokolade
270 g mel
1½ tsk. Natron
3/4 tsk. Bagepulver
3/4 tsk. Salt
1,8 dl. Kærnemælk
Rør smør og sukker indtil det er meget lyst og let.
Tilsæt æg og pisk grundigt
Hæld vand og likør sammen med chokoladen i en kasserolle
Varm over mellem varme til en tyk sovs dannes, afkøl
Hæld æggeblandingen i
Sigt mel, natron, bagepulver og salt tre gange
Bland mel og kærnemælk i cremesovsen
Hæld dejen i 2 stk. 22 cm store smurte, melede kageforme
Bag i en forvarmet ovn i 40 – 45 min ved 180 gr.
Afkøl i 10 min. Slå kagerne ud og afkøl helt.
Mokkasmørcreme med pebermynte.:
Ingredienser.:
½ spsk. Instant kaffe
2 spsk. Kogende vand
4 stk. æggeblommer, pasteuriserede (er op til en selv)
120 g smør, blødt
100 g flormelis
2 dråber pebermynte essens
Opløs kaffen i det kogende vand
Pisk smør og flormelis lyst og let
Pisk videre og tilsæt æggeblommerne en ad gangen
Tilsæt den afkølet kaffe, lidt af gangen
Tilsæt pebermynte essens, smag dig frem
Pisk indtil cremen er smørbar
Skær kagen ud i bunde og fordel smørcremen imellem
Hvert lag i en tykkelse på ca. 5mm
Stil kagen på køl, gerne et par dage
Smør siderne op med smørcremen
Temperer chokoladen, enten over vandbad eller i mikroovn
Smør et tyndt lag chokolade på toppen af kagen
Lav en tynd plade af chokolade i samme diameter som bageformen
Lad chokoladepladen stivne helt gerne på køl
Sæt ringen af bageformen i ovnen ved ca. 100 gr.
Sæt nu den varme ring ned på chokoladepladen
Nu skulle den gerne smelte chokoladen i samme størrelse og formen
Fjern forsigtig det overskydende chokolade
Varm nu en lang paletkniv op i ovnen
Smelt 8 trekanter ud af den runde skive af chokolade
Træk trekanterne lidt fra hinanden, så de ikke hænger sammen
Kom smørcreme i sprøjteposen og sæt nu nogle toppe af med
sprøjteposen en på midten af kagen og 8 stk. fordelt rund i kanten
af kagen
Sæt en chokoladetrekant i hver top.
Må meget gerne komme på køl i ca. 1 time
Så er der dessert
Vandermint-tærte i ny
udgave og er nu døbt Hollænderkage
Chokoladekagen er identisk med vandermint-tærten. Lav lidt mere
mokkacreme og brug resten til at smøre kagen op med udvendig
Pynt kagen af med frosting
250 g flormelis
1 tsk. Vaniljesukker
80 g smør, blødt
1 – 2 spsk. Mælk
1 -2 tsk. Konditorfarve, hvis portionen bliver delt i 3
Bland flormelis, vaniljesukker og smør i en skål
Pisk blandingen med håndmixer ved lav hastighed mens mælken tilsættes
Pisk i 5 min ved høj hastighed til cremen er let og luftig
Bliver cremen for tynd, tilsæt mere flormelis.
Kom frosting i en sprøjtepose og dekorer kagen.
En chokolade kage som smager vanvittigt godt med lag af mokkacreme
og blide undertoner af mynte, serveret med årstiden friske bær, så går
alt op i en højere enhed.
Dagens kage, Hollænderkage med frosting, god fornøjelse
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar