
En opskrift med kylling, er der i hundred vis af og i mange forskellige
udgaver. Bruges i wok retter, burger med kylling, grydestegt kylling o.s.v.
mulighederne er mange.
En saftig og skøn kylling får man på denne måde, med et minimalt
arbejde, men en ret der tager kegler, en rigtig weekends ret.
Vi går i køkkenet

Ingredienser:(3 – 4 pers.)
1 stk. kylling, stor
1 stk. citron
1½ tsk. salt
Peber
2 tsk. timian
1 spsk. Smør
2 stk. peberfrugter, røde
4 stk. kartofler, store og kogte
2 stk. æggehvider
Salt
1½ dl. Revet ost.
Kyllingen skylles og tørres godt
Citronen vaskes, gennem prikkes med en gaffel
Lægges ind i kyllingen
På et stykke alufolie som kan nå omkring kyllingen

Smøres med smørret, derpå lægges kyllingen
Den pensles med smør og krydres

Med salt, peber og timian som drysses over
Alufolien lukkes stramt og ender af foliet vendes opad
På en rist, nederste rille ved 175 – 200 gr. i ca. 1½ time.
Peberfrugterne deles på tværs

Frøstol og kerner fjernes
Kartoflerne koges møre og pureres igennem en sigte
eller en kartoffelpresser

Det er nemmeste når de er varme
Æggehviderne piskes stive

Tilsæt ost til kartoffelpureen og vend de stivpiskede hvider i

Det fyldes nu i de halve peberfrugter

Stanniolen om kyllingen åbnes, skyen hældes i en kasserolle
Ovnen sættes nu op til ca. 250 gr
Nu får kyllingen en ”brun op” sammen med

De halve peberfrugter med ostekartoffelmosen
Skyen kan tilsættes lidt bouillon og fløde, før det koges lidt ind
Serveres til sammen med peberfrugter og en skål salat
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Timian/citron-kylling med gratinerede halve
peberfrugter. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar