• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Timian/citron-kylling med gratinerede halve peberfrugter

25. januar 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

En opskrift med kylling, er der i hundred vis af og i mange forskellige
udgaver. Bruges i wok retter, burger med kylling, grydestegt kylling o.s.v.
mulighederne er mange.  

En saftig og skøn kylling får man på denne måde, med et minimalt
arbejde, men en ret der tager kegler, en rigtig weekends ret.  
Vi går i køkkenet

Ingredienser:(3 – 4 pers.)  
1 stk. kylling, stor
1 stk. citron
1½ tsk. salt
Peber
2 tsk. timian
1 spsk. Smør
2 stk. peberfrugter, røde
4 stk. kartofler, store og kogte
2 stk. æggehvider
Salt
1½ dl. Revet ost.

Kyllingen skylles og tørres godt  
Citronen vaskes, gennem prikkes med en gaffel  
Lægges ind i kyllingen  
På et stykke alufolie som kan nå omkring kyllingen

Smøres med smørret, derpå lægges kyllingen  
Den pensles med smør og krydres

Med salt, peber og timian som drysses over  
Alufolien lukkes stramt og ender af foliet vendes opad  
På en rist, nederste rille ved 175 – 200 gr. i ca. 1½ time.
Peberfrugterne deles på tværs

Frøstol og kerner fjernes  
Kartoflerne koges møre og pureres igennem en sigte
eller en kartoffelpresser

Det er nemmeste når de er varme  
Æggehviderne piskes stive

Tilsæt ost til kartoffelpureen og vend de stivpiskede hvider i

Det fyldes nu i de halve peberfrugter

Stanniolen om kyllingen åbnes, skyen hældes i en kasserolle  
Ovnen sættes nu op til ca. 250 gr  
Nu får kyllingen en ”brun op” sammen med

De halve peberfrugter med ostekartoffelmosen  
Skyen kan tilsættes lidt bouillon og fløde, før det koges lidt ind  
Serveres til sammen med peberfrugter og en skål salat  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Timian/citron-kylling med gratinerede halve
peberfrugter. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Timian/citron kylling med gratinerede halve peberfrugter

Previous Post: « Nakkekoteletter med Feta-top og pasta-Asiatisk wokblanding
Next Post: Pomelo – appelsin marmelade »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme