Thailændere spiser oftest ikke med pinde, men med
gaffel og ske. Men hvid du kan lide at spise med pinde
så gør det alligevel, en lækker velsmagende hurtig ret
køkkenet kalder.
Ingredienser: (2-3 pers.)
4-500g kyllingebryst
2 stk. tørrede chilier
1 stk. løg
100g svampe f.eks. østershatte eller markchampignon
2 stk. forårsløg
5 spsk. olie, neutral
1-2 dl. Ristede cashewnødder
Sauce:
2 spsk. rød chilipasta
3 spsk. Østersauce
3 spsk. japansk soya
1 tsk. sesamolie
1 spsk. sukker
friskkværnet sort peber
½ dl. vand eller hønsebouillon
Serveres med jasmin ris.
Start med at skære kyllingekødet i tern på ca. 2 x 2 cm.
Saucen, bland alle ingredienserne til saucen, rør til
sukkeret er opløst
skær chililierne i ca. 1 cm. lange stykker
pil løget og skær det i tynde både
rens svampene og skær dem i grove stykker
rens forårsløgene og skær dem i 5 cm. lange stykker
Varm olien op i en wok eller stor stegepande
steg kyllingen hurtig ved høj varme, 2-3 min.
tilsæt chili, løg, svampe, og steg ca. 2 min.
Hæld saucen ved, og tilsæt forårsløgene, lad det
koge sammen ca. 1 min.
drys cashewnødder over retten og server med ris.
det er klar til servering.
Dagens tallerken, Thai kylling med chili, ris, svampe og cashewnødder
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar