• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Thai Fish Cakes (Fiskefrikadeller)

2. maj 2021 by John Frøslev Skriv kommentar

Thai fiskefrikadeller er en meget nem opskrift på Thai Fish Cakes
Eller Tod Mun Pla, og som smager ligesom på thailandske restauranter.
Spis dem varme og med thailandsk agurkesalat, nam namm
Køkkenet kalder

Ingredienser: alm. fiskefars
400 – 500 g Kuller/torskefilét
3 spsk. Rasp
1 Æg
1 Løg
½ – 1 dl. Fløde (alt efter hvor meget farsen kan trække)
Salt
Peber

Til Thai Fish Cakes tilsættes:
1 kop Dild
½ stk. æg
½ – 2 tsk. Thai Rød Karrypasta
50g grønne ærter, frost
5 stk. kaffir lime blade, skåret i fine tynde strimler

Den nemmeste måde at lave fiskefars på er i en foodprocessor, har man

ikke sådan en, kræver det lidt mere arbejde med kniven.
Hvor fisken, skal hakkes fint.  

Torskefileten befris for ben, del den i grove stykker og kom dem i
foodprocessoren. Riv løget og kom det i foodprocessoren, og æg,
smag til med lidt salt, peber og rasp, lidt fløde.  

Det hele køres til en lind fars og husk man kan altid justerer farsen med
rasp og fløde.
Hvis man ikke har lyst til at smage på den rå fiskefars, så steg en lille
frikadelle af farsen, smag om den har den rette smag af salt og
krydderier, ellers tilsæt noget mere, det er sidste chance.

Til Fish Cakes tilsættes til fiskefarsen, dild, æg, rød karrypasta, lime blade og
grønne ærter.

Det røres godt sammen i en skål

Når man synes at konsistensen og smag er som den skal være, sættes
farsen på køl en times tid i køleskab, inden de kommer i den varme olie

Olien varmes op til 180gr. i en gryde er i fritøsen, dyp hænderne i koldt vand
Og form fiskefrikadellerne

i hånden, og tryk den lidt flad, kom dem i den varme olie ca. 4 -5 min.

Tag dem op af den varme olie, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir
Serveres med Thailandsk agurkesalat.

Agurkesalat:
Salatagurken skrælles, og kernerne skrabes ud med en teske.

skæres i ca. 3 mm skiver på tværs af agurken

Rødløget hakkes fint, og agurker, rødløg kommes i en lille skål

1 dl. Æblecider eller eddike hældes i en lille gryde sammen med
3 dl. Varmt vand, lidt salt, og 1½ tsk. perfect sød
Det koges op og hældes over agurkerne, og må meget gerne
Trække et par timer eller til dagen efter.
Klar til servering.

Dagens tallerken, Thai Fish Cakes med thailandsk agurkesalat og remoulade
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften, Fisk

Previous Post: « Grillet Poussin i Princess airfryer med bagte kartoffel og salat
Next Post: Hjemmelavet cremet A38/ Yoghurt med drys »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme