
Rødløg er kultiverer af løget og har lilla-rød hud og hvidt kød med et rødt skær.
De er mest brugt i madlavning, men skindet har også været brugt som farvestof.
Rødløg har tendens til at være mellemstore til store i størrelse og har en mild
skarp smag og iøjnefaldende egenskaber som pynt på smørrebrød og middagsretter.
køkkenet kalder

Ingredienser: (1 lille glas)
2-3 stk. rødløg, alt efter størrelse
50 – 100g sukker, meget gerne flydende sødemiddel
1 dl. eddike
1 dl. vand
1 tsk. honning
5 stk. hele rosenpeber korn eller sorte
¼ tsk. salt
evt. ½ tsk. atamon
Start med at komme eddike, vand, salt, sukker og honning i en lille gryde

og kog det op, til du har en klar væske

skær løgene i skiver, eller halve, kom dem op i lagen og kog med 1 min.

træk gryden fra varmen og lad den køle lidt af.
Klargør et glas, evt. skyld det i atamon, forlænger holdbarheden
hæld løg og lage op i glasset og tilsæt peberkorn og rør lidt rundt
sæt låg på glasset, og stil glasset til afkøling.

kan spises umiddelbart efter af køling, men bliver bedre når de får lov til
at trække et par timer.
efter åbning af glasset, skal det opbevares på køl.
klar til servering.

Dagens garniture, Syltede rødløg i en burger, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Skriv et svar