I øjeblikket har Netto friske figner på tilbud til 1,50 kr. pr. stk. så kan
man jo ikke lige lade være med at købe lidt ekstra og friske figner
smager jo vildt godt i en dessert, men syltede figner det er bare
sindssygt godt i en dessert.
Så i dag sylter vi figner med cognac, som kan bruges f.eks. til en nem og
hurtig dessert. Serveret med flødeskum eller vaniljeis, det smager
himmelsk og gerne efter mere.
Vi går i gang.
Ingredienser.:(1 stort glas)
12 stk. figner ca. 750 g
Lage.:
3 dl. Vand
1 stk. citron, saften heraf Revet skal af ½ citron
300 g sukker
2 dl. Æbleeddike
3 stk. stjerneanis
1 tsk. atamon
Lage 2 gang.:
½ dl. Cognac
1 tsk. Atamon
Start med at skolde et stort henkognings glas og skyld det i 1 spsk. Atamon
Tag fignerne og prikle dem med en kødnål, helt ind til midten af fignen
Læg dem i det skyllede glas
Kom ingredienserne til lagen i en gryde og kog den op
Lad den koge i ca. 10 min
Træk gryden fra varmen og køl lidt ned
Tilsæt 1 tsk. Atamon
Hæld den varme lage over fignerne og luk glasset til
Står nu til næste dag og trækker
Næste dag hældes lagen i gryden igen
Koges op til den tykner lidt og trække fra varmen
Nu virker atamon ikke mere, efter det har kogt
Så der tilsættes 1 tsk. Atamon
Tilsæt ½ dl. Cognac
Hæld den varme lage over fignerne
Glasset skal være helt fyldt med lage
Glasset lukkes tæt og stilles væk
Fignerne skal trække i ca. 14 dage gerne længere
Smager forrygende serveret med flødeis eller flødeskum.
Dagens produktion, Figner syltet med cognac, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar